Голова обласної ради взяв участь в обласному засіданні Конгресу

06 жовтня 2023, 13:24

Днями на Черкащині відбулося обласне засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Під час заходу розглянули низку важливих питань регіону та територіальних громад, представники яких долучилися до події.

- Органи місцевого самоврядування досить активно себе проявили під час різних кризових ситуацій в умовах повномасштабного вторгнення і тісно співпрацювали з виконавчою владою й територіальними підрозділами силового блоку. Продовжимо в цьому ж темпі. Попереду ще немало викликів і маємо бути готові буквально до всього. Зрештою, на рівні області ми визначили для себе чіткі пріоритети в розподілі бюджету, тож окрім підтримки оборонного сектору, значна частина ресурсу спрямована на соціально-гуманітарний напрям. Зокрема, для закладів охорони здоров'я, які здійснюють реабілітацію поранених, - прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.
 

Під час засідання особливу увагу приділили саме питанню реабілітації ветеранів та їхніх родин.

Міністр соцполітики Оксана Жолнович повідомила, що сьогодні в Україні в цілому близько 1,8 млн ветеранів та членів їхніх родин.

Вона також розповіла про один із проєктів для реабілітації ветеранів та їхніх родин. Він складається з двох етапів. На першому – 7- або 10-денний відпочинок родини у якісному санаторії, мета якого психологічне відновлення під супроводом педагогів, соціальних працівників і психологів. До слова, такий проєкт на разі реалізовується в межах нашої області.

На другому етапі - фокус підтримки ветеранів безпосередньо в громадах. Там теж мають бути створені центри соціальних служб, повинен працювати соціальний фахівець, який би міг далі вирішувати проблеми людини, що будуть виявлені під час тижневого реабілітаційного відпочинку.

Загалом під час Конгресу йшлося також про створення безпечного середовища для жителів області, будівництво й реконструкцію укриттів, створення безпечних місць у закладах освіти та підготовку до опалювального сезону.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/holova-oblasnoyi-rady-vzyav-uchast-v-oblasnomu-zasidanni-konhresu