Черкащину з робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров'я

27 жовтня 2023, 10:00

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 26 жовтня прибув із робочим візитом на Черкащину. Разом із представниками влади та очільниками медичних закладів говорили про реабілітаційні спроможності області, а також про поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я.

Під час спільної наради, обговорюючи плани розвитку реабілітації на Черкащині, Віктор Ляшко зауважив, що кожна кластерна та надкластерна лікарня повинна мати від 30 до 60 стаціонарних реабілітаційних ліжок. Є чіткі часові межі для втілення цих планів.

В області функціонує 9 медзакладів, які відповідно до своєї ролі в спроможній мережі повинні мати стаціонарну реабілітацію, на разі вона доступна лише у трьох. В інших - роботи тривають. Керівники установ у синергії з владою повинні пришвидшити цей процес та підготувати приміщення для таких відділень, а в же з обладнанням обіцяють допомогти у МОЗ.

У межах візиту міністр відвідав також кілька комунальних підприємств обласної ради. Зокрема, кардіологічний центр, де нещодавно поставили новий комп'ютерний томограф, придбаний коштом державного бюджету. Віктор Ляшко зауважив, що в Міністерстві шукатимуть можливість підсилити кардіоцентр ще одним ангіографом, щоб збільшити потужності щодо надання медичної допомоги у разі інсультів.

В онкоцентрі оглянули хід будівництва радіологічного корпусу під лінійні прискорювачі. За словами посадовця, з огляду на досить швидкі темпи будівництва, заклад може отримати ще один додатковий "лінійник".

В обласній лікарні також оглянули потужності й обговорили потреби медзакладу, тут допомагають різним категоріям населення, тож дуже важливо, аби медики мали всі ресурси для якісного надання послуг.

- Для нас важлива увага й підтримка з боку держави до наших медичних закладів. Зрештою обласна рада, як власник, регулярно спрямовує кошти на потреби цих підприємств і переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться вибудувати справді спроможну мережу з якісними послугами по всій області, - додав заступник голови обласної ради Михайло Мушієк.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/cherkashchynu-z-robochym-vizytom-vidvidav-ministr-okhorony-zdorovya