Регіональний діалог "Громади-ветеранам" відбувся у Черкасах

17 червня 2024, 15:30

Голова обласної ради Анатолій Підгорний взяв участь у регіональному діалозі "Громади-ветеранам", який відбувся за участі Ірини Верещук, Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Олександра Порхуна, т.в.о. Міністра у справах ветеранів України, Руслани Величко, очільниці Українського ветеранського фонду, керівників громад Черкащини.

- Повернувшись із війни, кожен ветеран повинен відчувати підтримку, починаючи від медичного забезпечення і до працевлаштування чи відкриття власної справи. Продовжуємо працювати, аби налагодити ці процеси. Зокрема, що стосується області, то постійно вдосконалюємо матеріально-технічну базу закладів охорони здоровʼя, вносимо зміни до програм, аби для ветеранів було доступно ще більше послуг, - зауважив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Присутні акцентували на ветеранській роботі у громадах. Зокрема, щодо реабілітації ветеранів, надання житла, а також їхнього навчання та працевлаштування. Для цього потрібен професійний соціальний супровід ветеранів. Тому значну увагу під час дискусії приділяли створенню  ветеранських хабів та відкриття "Єдиних вікон ветерана". 

У деяких громадах області такі хаби створені при ЦНАПах та успішно функціонують. Подекуди до цього процесу долучається і соціально-відповідальний бізнес. Зрештою, ветерани та їхні родини можуть там отримати різнопланову допомогу: від сесій психолога і до консультацій із вузькопрофільними спеціалістами Центру зайнятості чи юристами.

Особливу увагу учасники зосередили на темі героїзації ветеранів та вшанування пам’яті загиблих захисників, зокрема на рівні громад та в навчальних закладах. Так, говорили про персоналізацію "хвилини пам'яті", яка відбувається щоранку о 9:00.

 

- Успішна реалізація ветеранської політики залежить від того, як ми з вами працюємо та будуємо ветеранську роботу в громадах. Щоденну системну роботу, — зазначила Віцепремʼєрка.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/rehionalnyy-dialoh-hromady-veteranam-vidbuvsya-u-cherkasakh