"Громадяни можуть отримати всі послуги пенсійного фонду онлайн", - Людмила Карпець

10 липня 2024, 17:34

Директори та бухгалтери комунальних підприємств області та працівники виконавчого апарату обласної ради відвідали навчання щодо особливостей користування електронними сервісами від податкової служби та пенсійного фонду. Освітній non-stop відбувався онлайн та офлайн.

Людмила Карпець, начальниця управління інформаційних систем та електронних реєстрів ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області, розповідала про послуги, які можуть отримати роботодавці та працівники завдяки вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

- Під час війни особливо важливим для нас стала автоматизація процесів та можливість отримати ту чи ту довідку онлайн. Саме для цього створений наш портал, - зауважила Людмила Карпець

За її словами, серед найпопулярніших для роботодавців зараз послуги: подання сканованих трудових книжок своїх працівників, подання заяв-розрахунків та повідомлень про оплату листків непрацездатності, контроль за звітністю ЄСВ.

- Для працівників же - це весь спектр послуг, які надає пенсійний фонд. Тобто всі послуги люди можуть отримати онлайн. Це, зокрема, призначення пенсій, субсидій, отримання довідок, подання сканованих копій трудових книжок, контроль за страховим стажем, нарахованою заробітною платою тощо, - додає представниця ГУ ПФУ.

Багато питань від учасників було щодо страхового стажу та виправлення невідповідностей, які відображені в реєстрах.

- Важливо вчасно помітити таку невідповідність, аби не втратити свої роки стажу. Приміром, якщо у трудовій книжці запис про працевлаштування є, а на вебпорталі нема, тоді варто звернутися до ПФУ для з'ясування деталей. Якщо запису нема ні в трудовій, ні в електронному реєстрі - тоді треба звертатися до роботодавця, - розповідає Людмила Карпець.

Олег Лисенко, заступник начальника відділу податкових сервісів та звітності головного управління ДПС у Черкаській області, детально продемонстрував роботу додатка "Моя податкова".

За функціоналом він схожий на вебпортал "електронний кабінет платника податків", однак має дещо зручніший інтерфейс, та дозволяє комфортно працювати з телефону.

Інструмент простий і зручний для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Начальник державної податкової інспекції у Черкасах ГУ ДПС у Черкаській області Олександр Коваленко також відповів на питання учасників що стосувалися отримання довідок онлайн з різних сервісів надання послуг, зокрема й для заповнення декларацій.

У заході взяли участь керівники та бухгалтери комунальних закладів спільної власності та працівники виконавчого апарату ради. Навчання тривало офлайн та онлайн.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/hromadyany-mozhut-otrymaty-vsi-posluhy-pensiynoho-fondu-onlayn-lyudmyla-karpets