Черкаський онкоцентр отримав гуманітарну допомогу від німецьких благодійників

16 липня 2024, 15:44

Партію реабілітаційних ліжок із набором медичних меблів та додаткових приладів передали Черкаському клінічному онкологічному центру представники Ротарі клубу, D1870, «Штайнфурт», Німеччина, за посередництва Ротарі клубу «Черкаси» у межах реалізації гуманітарного проєкту допомоги медичним закладам «Rotary Hospital Beds».

 Мобільні ліжка мають безліч додаткових устаткувань та девайсів для допомоги пацієнтам у важкому стані. За словами голови комітету міжнародної діяльності Ротарі-Україна Ольги Палійчук, завдяки «Rotary Supports Ukraine Mission» Черкаський онкологічний центр отримав понад 50 комплектів таких ліжок. Їх отримали відділ гематології та трансплантації кісткового мозку, відділ клінічної онкології та відділ паліативної допомоги. Ліжками повністю забезпечено дітей віком від 0 до 18 років».

З нагоди передачі гуманітарної допомоги керівництво та лікарі закладу провели зустріч із німецькими меценатами.
 

- Із Німеччиною нас пов’язує міцна співпраця. Хоч ми й не маємо спільного кордону, нас пов’язують багаторічні трудові відносини. Дякуємо німецькій спільноті за допомогу і за те, що приїхали в Україну попри війну, - зазначив директор Черкаського обласного онкологічного центру Віктор Парамонов.

Німецька делегація висловила своє захоплення українським народом та тим, як медичний персонал пристосувався до сьогоднішніх викликів.

- Практична частина нашої співпраці – побачити проблеми та допомогти медичним закладам України. І ми дуже раді, що наші дії допомагають медичній системі, людям та лікарям в Україні та в Черкасах зокрема, - додав голова «Rotary Supports Ukraine Mission» Клаус Мухов.

Завершили візит до онкоцентру меценати оглядом облаштованого блоку дитячої онкології та гематології у відділі гематології та трансплантації кісткового мозку. Там делегація отримала змогу оцінити оновлені палати та оглянути нове обладнання під час використання. Особливо цікаво гостям було поспілкуватися з пацієнтами з тимчасово окупованих територій.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/cherkaskyy-onkotsentr-otrymav-humanitarnu-dopomohu-vid-nimetskykh-blahodiynykiv