«Війна на десь «там», а хлопцям потрібна постійна допомога: у Черкасах передали пікап військовим

17 липня 2024, 11:46

Близько 250 тисяч гривень вдалося зібрати волонтерам за два місяці, аби придбати пікап для одного з бойових підрозділів. Збір організували на базі Черкаської обласної філармонії.

- В нашу автівку було влучання, довелося евакуйовуватися пішки, тож потрібно було терміново знайти новий транспорт. Так почали шукати волонтерів, які допоможуть, - розповідає військовослужбовець Дмитро Корнієнко з позивним "Койот".

Чоловік додає, що автівку перефарбують в чорний та будуть використовувати для виконання бойових завдань і евакуації поранених.

- Для нас дуже важлива підтримка кожної людини, зокрема й ваші донати, участь у благодійних заходах, які потім конвертуються у корисні речі, особливо що стосується придбання техніки. Ці автівки не лише дозволяють виконувати бойові завдання, а й реально рятують людей, - додає Дмитро Корнієнко.

Волонтерка Ольга Безгубенко розповідає, що цих хлопців знають особисто, тож, коли отримали запит, швидко взялися за справу.

- Ми зверталися до багатьох, аби реалізувати цей збір. Зрештою вирішили зробити його на базі філармонії. У приміщенні стояла скринька, в яку донатили глядачі. Також до загальної суми спрямували кошти з концертів, закордонних поїздок творчих колективів філармонії, аукціонів, предмети на які виготовляли наші артисти й митці. Загалом долучилися майже 150 різних організацій, серед яких і "Центр допомоги армії". Спільно за два місяці ми зібрали близько 250 тисяч гривень, - каже Ольга Безгубенко.

Волонтерка також розповіла, що була й електронна "банка" на яку збирали кошти. Приходили донати різної суми.

- Я однаково раділа й одній гривні і 25 тисячам. Приємно, що люди долучаються й не ігнорують. Тішить, що розуміють - війна не десь "там". Ми всі маємо працювати й долучатися максимально, аби допомагати хлопцям наближати перемогу, - Зауважила Ольга Безгубенко.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/viyna-na-des-tam-khloptsyam-potribna-postiyna-dopomoha-u-cherkasakh-peredaly-pikap-viyskovym