Спеціалізований медичний центр розпочав співпрацю з бізнесом

22 липня 2024, 16:38

КНП «Черкаський обласний спеціалізований медичний центр Черкаської обласної ради» системно співпрацює з соціально відповідальним бізнесом задля протидії поширенню епідемії ВІЛ/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

18 липня за ініціативою керівників КНП «Черкаський обласний спеціалізований медичний центр Черкаської обласної ради» та ТОВ «НВФ «Урожай» стартував проєкт з безкоштовного обстеження на соціально небезпечні захворювання – ВІЛ, гепатити В та С, сифіліс – працівників цієї агрофірми.

За словами керівниці Центру Ірини Білоус, така ефективна співпраця бізнесу і медиків відповідає вимогам Міжнародної організації праці ООН.

- В Україні 257 тисяч людей інфіковані ВІЛ. З них третина досі не знають, що є носіями ВІЛ-інфекції. На жаль досі Україна займає одне з перших місць

у Європі за темпами зростання епідемії ВІЛ/СНІДу, тому ми раді, що серед керівників підприємств є люди, які дбають про здоров’я та добробут своїх працівників. Адже саме тестування - один із ефективних методів боротьби з поширенням небезпечних епідемій, більше того , вчасне виявлення хвороби рятує життя людей, - підсумувала Ірина Білоус.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/spetsializovanyy-medychnyy-tsentr-rozpochav-spivpratsyu-z-biznesom