Черкащани взяли участь у Міжнародній конференції зі СНІДу

02 серпня 2024, 16:40

22-26 липня в Мюнхені відбулась Міжнародна конференція зі СНІДу. Під час заходу команда Міністерства охорони здоровʼя України, в складі якого була директор КНП «Черкаський обласний спеціалізований медичний центр Черкаської обласної ради» Ірина Білоус, презентувала рух України на шляху подолання ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів

У відкритті конференції взяли участь керівники Всесвітньої організації охорони здоровʼя, Обʼєднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД, інших міжнародних організацій та канцлер Німеччини Олаф Шольц. У своєму виступі пан Шольц акцентував на необхідності глобальних зусиль та лідерстві в громадах задля подолання епідемії ВІЛ/СНІД.

Делегатам різних країн світу представили рух України з подолання ВІЛ-інфекції в умовах війни. Незважаючи на небезпечні інфекції та військові дії, що тривають вже майже 2,5 роки, наші лікарі швидко впроваджують зміни та інновації, працюють відповідно до протоколів ВООЗ. Це було б неможливо без неурядових організацій, громадянського суспільства та міжнародних донорів.

Ірина Білоус, як член міжнародної асоціації фахівців з боротьби зі СНІДом, взяла участь у панельній дискусії з фахівцями ВООЗ та представила роботу КНП «Черкаський обласний спеціалізований медичний центр Черкаської обласної ради», який є одним з найкращих в Україні. В дискусії було обговорено розбудову лабораторної служби та важливість стійкої співпраці державного сектору, неурядових організацій, міжнародних партнерів для надання населенню України, і Черкащини зокрема, максимально якісних медичних послуг.

КНП «Черкаський обласний спеціалізований медичний центр Черкаської обласної ради» акредитований Національним агентством з акредитації України та має сертифікат ISO 15189:2022 «Медичні лабораторії — вимоги до якості та компетентності». Серед комунальних некомерційних підприємств області це єдиний заклад, що працює за новим стандартом ISO 15189:2022. Акредитована лабораторія сприймається як заклад найвищої якості, адже результати, представлені нею, визнаються в усьому світі.

- Служба боротьби зі СНІДом зустрілась з численними викликами. Але ми продовжуємо йти далі та продовжуємо розвиватись. Адже кожне життя важливе і наша ціль – зберегти життя людей, - додала Ірина Білоус.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/cherkashchany-vzyaly-uchast-u-mizhnarodniy-konferentsiyi-zi-snidu