У Черкаському художньому музеї презентували міжнародну виставку

12 серпня 2024, 17:31

Міжнародну виставку сучасного мистецтва під назвою «Aura 2024» представили днями в Черкаському художньому музеї.

30 українських художників із 77 роботами та 19 авторів з різних країн світу з 50 творами взяли участь у проєкті. Загалом виставка складається з двох частин: роботи, що розміщені у виставковому просторі музею, а інша — добірка на моніторі.

Задум проєкту та його втілення належать Володимиру Яковцю, голові Черкаського відділення молодіжного об’єднання Спілки художників України. Йому вдалося об’єднати спільною ідеєю українських художників та художників з Франції, Німеччини, Австрії, Іспанії, Естонії, Швеції, США, Канади, Японії та Китаю.

Краса, естетика, сучасність, використання виключно сучасних технологій та новітніх технічних можливостей — лежать в основі ідеї, яка об’єднала митців.
Твори, що не пов’язані безпосередньо із класичним образотворчим мистецтвом: фотографія, цифрове мистецтво, відео, — об’єдналися в єдиний сучасний артпростір.

За словами Яковця, його метою було об’єднати творчих людей з різних куточків світу на українській мистецькій платформі. Вони своєю чергою наочно продемонстрували небайдужість, солідарність та підтримку Україні сьогодні.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-cherkaskomu-khudozhnomu-muzeyi-prezentuvaly-mizhnarodnu-vystavku