Аптека Фармації першою зареєструвалася в системі на відпуск ліків виготовлених з медичного канабісу

08 жовтня 2024, 15:54

Аптека Фармації першою зареєструвалася в системі на відпуск ліків виготовлених з медичного канабісу

В Україні триває реєстрація аптек для обігу медичного канабісу, і перша аптека з Черкас вже зареєстрована в електронній системі (ЕСОРК). Як зазначила Валентина Ніколенко, це - аптека №3 ЧОКП "Фармація".

- Тема введення медичного канабісу вже не вперше піднімається на різних майданчиках. Про це часто дискутували під час різних фармацевтичних форумів. Тому ми добре розуміємо важливість цих ліків. Вони буквально дозволять людям із тяжкими захворюваннями отримати іншу якість життя. Тому ми не вагалися і зареєструвалися в системі в перший же день після її відкриття. Ще один чинник, який дозволив нам це зроби - збережена мережа аптек, де є ліцензії не лише на відпуск, а й на виготовлення ліків. Не всі області мають такі потужності. Тому, як то кажуть, тримаємо руку на пульсі й далі виконуємо свою соціальну функцію, - прокоментувала Валентина Ніколенко, директорка ЧОКП "Фармація".

Вона також зауважила, що поки медичний канабіс в Україну ще не ввезений, однак підготовчі роботи тривають. Зрештою підприємство планує відпускати такі препарати у 14 аптеках, які розташовані по всій області (колишні районні аптеки).

Нагадаємо, ліки на основі канабісу відпускатимуться виключно за електронними рецептами, який може видати лікар як сімейної практики, так і спеціалізованої меддопомоги. За е-рецептом можна отримати як готовий препарат, так і ліки, що виготовляються в аптеці.

Завдяки системі ЕСОРК повністю контролюватиметься обіг медичного канабісу.

Читайте також: ЧОКП "Фармація" запустило мобільні аптечні пункти


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/apteka-farmatsiyi-pershoyu-zareyestruvalasya-v-systemi-na-vidpusk-likiv-vyhotovlenykh-z-medychnoho