Голова облради вирішував проблеми чорнобаївчан - «Черкаський край», № 24, 28 березня 2012 року

28 березня 2012, 20:04
Перебуваючи у Чорнобаївському районі, голова облради Валерій Черняк провів особистий прийом та пересвідчився, як добре у Богодухівці розвивається соціально-культурна сфера.

Із робочим візитом голова Черкаської облради Валерій Черняк відвідав район наприкінці минулого тижня. Він провів особистий прийом та ознайомився із позитивним досвідом соціально-культурного розвитку громади. Вести його голові облради допомагав голова Чорнобаївської райради Олексій Боровик.

Школа мистецтв потребує реконструкції

Із директором районної дитячої школи мистецтв у Чорнобаї Сергієм Свиденком голови обласної та районної рад обговорили питання реконструкції та розширення приміщення вказаного закладу. Тут навчається майже 200 дітей. Так склалося, що на сьогодні заклад не має повноцінного приміщення, тож тематичні гуртки «розкидані» по різних приміщеннях, а це значно ускладнює системну роботу. За словами керівника, на реконструкцію будівлі вже підготовлено проектно-кошторисну документацію, але коштів на реалізацію задумів у місцевому бюджеті немає.

Ознайомившись із проблемою, Валерій Черняк пообіцяв пролобіювати в обласній раді питання спільного фінансування проекту із районного та обласного бюджетів. Як один із варіантів вирішення проблеми, на думку Валерія Черняка, є дослідження використання приміщень. Адже в області чимало приміщень, які взагалі стоять пусткою.

20 років чекає компенсації
З проблемою компенсації за добудоване власним коштом житло звернулася до Валерія Черняка жителька села Великі Канівці, переселенка із чорнобильської зони Марія Власюк. Відтоді як Марія Адамівна переїхала на Чорнобаївщину, минуло вже двадцять років, але питання повернення грошей досі не вирішене. Вислухавши жінку, Валерій Петрович зауважив, що питання потребує вирішення на державному рівні, і запевнив, що підготує відповідне звернення до Міністерства соціальної політики України.


Представляючи інтереси ветеранів району, на особистий прийом до голови обласної ради прийшла голова районної ветеранської організації Раїса Омелечко. Вона запропонувала розширити коло тих, хто може скористатися путівками на безкоштовне лікування у ветеранському госпіталі. Валерій Черняк відзначив слушність пропозиції та повідомив, що питання перегляду категорій і показників для госпіталізації буде розглянуто спільно з головним управлінням охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації.

Керівник, який усім допік

Жителька Чорнобаю Олена Чернуцька поскаржилась голові облради на керівника одного з місцевих комунальних підприємств. Вона заявила, що у довіреному цьому пану підприємстві тарифи невмотивовано ростуть. А ще людям дуже допікають його родичі, працевлаштовані на підприємстві, які займаються здирництвом. Як зазначив голова райради, за вказаними фактами триває перевірка, а щодо горе-керівника, вже внесено подання на звільнення його з посади. Рішення, як запевнив Олексій Боровик, буде прийняте по завершенні перевірки.

Бабцю в погріб переселила… сушарка

Про свою біду, пов’язану з діяльністю місцевого підприємця, голові облради розповіла пенсіонерка поважного віку Надія Тітаренко. Їй і ще кільком її сусідам не дає спокою зерносушарка, яку підприємець всупереч нормам встановив неподалік житлових будинків. У сезон її роботи бабця переселяється з хати в погріб, бо сушарка не лише гуркоче, а й розкидає навсібіч пил, через який старенькій важко дихати. На це голова райради у присутності Валерія Черняка запевнив, що з порушником уже проведено роз’яснювальну роботу і він не використовуватиме сушарку.

І дискотека, й інтернет-бібліотека

По завершенні особистого прийому Валерій Черняк ознайомився з соціально-культурними надбаннями Богодухівської сільської громади. Місцевий будинок культури по праву вважають чи не найкращим не лише в районі, а й у області. А тутешній творчий колектив знаний далеко за межами Черкащини. Для сільської молоді, якої тут чимало, на вихідних у закладі працює дискотека.

Є в селі й бібліотека із вагомим книжковим фондом. А за рахунок сільради на базі бібліотеки створено Інтернет-бібліотеку, оснащену сучасними комп’ютерами.

У Богодухівці діє сільський центр по роботі з ветеранами, який розмістився у приміщенні, відремонтованому силами небайдужих селян та за сприяння сільської ради.

Завершальним акордом робочого візиту голови облради було відвідання районного відділення швидкої та невідкладної допомоги. Воно одним із перших в області запровадило онлайн-GPS-контроль роботи карет «Швидкої допомоги». Оснастивши всі машини спеціальними приладами, оператор на екрані монітора бачить, де знаходиться і в якому напрямку рухається та чи інша машина. Це вже дало економію бюджетних коштів у межах 20 відсотків.

Варто додати, що всі, до кого завітав Валерій Черняк, не залишилися без подарунків. Райлікарні дісталося медичне обладнання, бібліотеці – кольоровий принтер, центру по роботі із ветеранами – печиво та солодощі.

Олександр Гончаренко, «Черкаський край», № 24, 28 березня 2012 року



Source URL: https://oblradack.gov.ua/716-golova-oblradi-virshuvav-problemi-chornobayivchan-cherkaskiy-kray-24-28-bereznya-2012-roku