Черкаські студенти розкажуть, як треба ремонтувати дороги - «Черкаський край», №38, 16 травня 2012 року

16 травня 2012, 20:12
Депутат облради оголосила конкурс для молодих, і обіцяє, що їх почує влада.

Цієї весни черкаських водіїв дороги особливо «радують». Покладений восени асфальт зійшов разом із першим снігом, а весняні дощі й колеса автівок продовжують розширювати ями. І хоча подекуди ямковий ремонт проводиться, проте з такими «ноу-хау», що його змиє перша ж серйозна злива: іноді робітники просто притоптують асфальт ногами.

Та лаяти дорожників, а з ними й владу ми добре навчилися. Проте, можливо, їй інколи треба щось підказати? Можливо, чиновники просто не здогадуються, що можна щось зробити значно простіше й дешевше? Депутат Черкаської обласної ради Світлана Трофімова, побувавши в Грузії, вирішила, що по ідеї найкраще звертатися до молоді, і що саме студентам обов’язково варто дати шанс розповісти владі, як краще відремонтувати дороги у місті. Депутат оголосила конкурс «Дороги нашого міста», в якому можуть взяти участь студенти всіх ВНЗ Черкас.

– Враховуючи досвід Грузії, де навіть міністру 26 років і де успішно впроваджують усі реформи, які проводить президент, я вирішила звернутися до студентів з ініціативою – допомогти нашим можновладцям і подивитися на проблему під іншим кутом та почати її вирішувати, – розповідає Світлана Трофімова.

Конкурс має на меті привернути увагу городян до стану доріг і налагодити діалог між студентами та владою. Студенти, які зареєструвалися для участі в інтелектуальному змаганні, можуть бути певними, що їхні ідеї розглянуть і візьмуть до уваги, тобто молодь почують. У ході оцінювання конкурсних робіт сувора, але справедлива комісія враховуватиме не тільки креативність ідей, а й актуальність, практичне значення, легкість впровадження та ресурсомісткість.

Студенти, яким Світлана Владиславівна вже презентувала проект, загорілися цією ідеєю.

– Це справді цікавий проект, а враховуючи сучасний стан доріг, ще й дуже актуальний. Я сам водій і знаю про це не з чуток. Візьму активну участь і залучу студентів свого ВИШу, – переконує студент Микита Величко.

Переможець «дорожнього» конкурсу отримає не тільки моральне задоволення. Світлана Трофімова планує передати найцікавіші роботи не тільки міській владі, а й привернути до них увагу на всеукраїнському рівні. Окрім того, автор найкращої «дорожньої» ідеї отримає й матеріальну винагороду – Apple iphone. Конкурс студентських робіт «Дороги нашого міста» триватиме до 30 травня.

«Черкаський край», №38, 16 травня 2012 року



Source URL: https://oblradack.gov.ua/727-cherkask-studenti-rozkazhut-yak-treba-remontuvati-dorogi-cherkaskiy-kray-38-16-travnya-2012