Валерій Черняк: «Розвиваючи туризм, гроші треба вкладати не лише у відродження пам’яток, а й у будівництво фабрик» - «Нова доба», №53-54, 5 липня 2012 року

05 липня 2012, 20:18
Про угоду з «Фрезеніусом», програми соціально-економічного спрямування та ставлення до Закону про мови розповів Валерій Черняк під час прес-конференції, що відбулася після сесії обласної ради.

Відповідаючи на запитання журналістів, голова облради окреслив ситуацію, пов’язану з підписанням угоди з Черкаською клінікою гемодіалізу «Фрезеніус».

– Зараз на завершальній стадії підготовка документів, тож уже наступного місяця, ймовірно, буде підписано угоду, – розповів Валерій Петрович. – Відзначу, що вартість послуги гемодіалізу у «Фрезеніусі» становитиме менше 1200 гривень. Ця цифра попередньо обговорена під час роботи комісії та погоджена обома сторонами.

Розповівши про низку соціально-економічних програм, затверджених на XVI сесії, голова облради зауважив, що вони стануть поштовхом для розвитку багатьох галузей економіки, відродження і збереження культурної спадщини. Особливе місце Валерій Черняк відвів програмі розвитку туризму на Черкащині.

– Вже розроблено пілотний проект по Чигиринщині. І на прикладі одного району зможемо показати, як треба розвивати туризм в області, – зауважив голова обласної ради. – Не останню роль в цьому відіграє економічна потужність регіонів. Потрібно, щоб у кожному районі гроші вкладалися не лише в реконструкцію пам’яток, а й у заводи та фабрики.

Валерій Черняк також пояснив, чому не голосував під час сесії за пропозицію звернутися до ВРУ на захист української мови.

– Українська – є основою і її ніхто не забороняє. Але так уже повелося, що на Сході розмовляють російською, а на Заході – румунською. І маємо з цим миритися, адже люди живуть так століттями, – прокоментував Валерій Петрович. – На все потрібен час. І якщо зможемо самі навчитися і навчити дітей із самого малку говорити українською, то з часом усі питання відійдуть самі по собі.

«Нова доба», №53-54, 5 липня 2012 року



Source URL: https://oblradack.gov.ua/737-valery-chernyak-rozvivayuchi-turizm-grosh-treba-vkladati-ne-lishe-u-vdrodzhennya-pamyatok-a-y-u