Валерій Черняк вирішував проблеми людей на Лисянщині - «Черкаський край», №66, 29 серпня 2012 року

29 серпня 2012, 20:26
Днями голова обласної ради Валерій Черняк побував із робочим візитом у Лисянському районі.

Спочатку Валерій Черняк відвідав центральну районну лікарню. Він поцікавився цінами на ліки в аптечному кіоску, оглянув терапевтичне відділення, заглянув у палати, поспілкувався з медперсоналом і пацієнтами.

Голову обласної ради супроводжували голова райдержадміністрації Володимир Оникієнко та голова районної ради Анатолій Лисичкін.

Потім Валерій Черняк провів особистий прийом громадян у Лисянській районній раді. Депутат райради Олександр Пухир клопотався про підведення газопроводу до сіл Зірка, Розкошівка, Мар’янівка та Рубаний Міст. Вартість робіт складає 1 мільйон 116 тисяч гривень. Це питання потребує вивчення й залучення коштів як обласного й районного бюджетів, так і сільських громад.

Заступник Лисянського селищного голови Володимир Калініченко просив у голови облради фінансової допомоги для завершення прокладки водопроводу та проведення капітального ремонту очисних споруд.

Молода лікарка-офтальмолог Людмила Миронович порушила питання щодо придбання власного житла, на що потрібно приблизно 200 тисяч гривень.

Сільський голова с. Смільчинці Микола Карпенко переймався проблемою реконструкції навчально-виховного комплексу, зокрема заміною системи опалення.

Після особистого прийому Валерій Петрович вручив подарунки до школи дітям із малозабезпечених родин та зустрівся з депутатським активом району.

– Сьогодні до мене зверталися керівники підприємств та сільські голови. Не всі питання їм вдається вирішити. Так, є проблема водозабезпечення Лисянки, газопостачання сіл й інші проблеми. Місцевим громадам не вистачає коштів. Тому обласна влада вивчає ці питання, щоб віднайти джерела фінансування. І треба своєчасно завершити ці роботи, щоб люди бачили, як працює влада на їхнє ж благо, – вважає Валерій Черняк.

На його думку, територіальні громади повинні активніше співпрацювати з підприємцями й орендарями, запрошувати їх на зустрічі та укладати соціальні угоди. А обласна влада виступить гарантом дотримання цих домовленостей.

Анатолій Котов, «Черкаський край», №66, 29 серпня 2012 року



Source URL: https://oblradack.gov.ua/749-valery-chernyak-virshuvav-problemi-lyudey-na-lisyanschin-cherkaskiy-kray-66-29-serpnya-2012