Голова обласної ради Валерій Черняк переконаний, що роботу влади найоб’єктивніше оцінює громада - Нова доба», №87, 30 жовтня 2012 року

30 жовтня 2012, 19:35
Про це він сказав, перебуваючи на Маньківщині з робочим візитом

Нещодавно Маньківський район відзначив 89 років від дня свого створення. Маньківщина славиться своєю минувшиною і пишається сьогоденням. Тут живуть чудові працьовиті люди, які дбають про розквіт рідного краю. Маньківчани досягли вагомих результатів у праці. На початку року район посів друге місце в обласному рейтингу за підсумками соціально-економічного розвитку. Не здає позицій і нині.

Минулого тижня голова обласної ради Валерій Черняк під час робочої поїздки до цього району відвідав низку адміністративно-господарських об’єктів, зустрівся й поспілкувався з представниками територіальних громад і активом району. Бо, за словами Валерія Петровича, лише спілкуючись із людьми, а не гортаючи статистичні звіти, можна оцінити роботу влади на місцях. Супроводжували Валерія Черняка голова Маньківської райдержадміністрації Василь Могильний і голова районної ради Анатолій Риженко.

Найперше Валерій Черняк завітав до Православної української церкви Іоанна Богослова в селі Роги. У цьому ж селі цікавився роботою місцевого ФАПу й ТОВ «ДУКРА-АГРО». Це сучасне приватне підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових і зернобобових культур. Хазяїн у ньому – німець Йохан Венцль. Валерія Черняка приємно вразило те, що середня заробітна плата працівників підприємства – 3,5 тис. грн.

У селі Іваньки голова обласної ради відвідав лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, оглянув напівзруйновану будівлю коло неї. Цю будівлю керівництво району планує відремонтувати й облаштувати під Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян з усього району. Валерій Петрович підтримав таку ідею й пообіцяв посприяти в найшвидшому відкритті закладу.

Перебуваючи в Іваньках, Валерій Черняк відвідав також місцевий Будинок культури, який колись належав Іваньківському цукровому заводу, а нині є надбанням усієї громади. Спочатку він ознайомився з виставкою робіт народних майстрів, а потім провів зустріч з активом району, представниками територіальних громад, завідувачами ФАПів, керівниками навчально-виховних закладів, установ культури, сільськими та селищними головами.

Валерій Черняк і Василь Могильний розпочали захід виконанням приємної місії – врученням подарунків жителям району. Сертифікат на службове житло отримав дільничний інспектор РВ УМВС в області Юрій Грабовий. А найкращі працівники Іваньківського цукрового заводу і товариства «Кролікофф» отримали в подарунок побутову техніку. Також було вручено медичні набори всім фельдшерсько-акушерським пунктам.

Виступаючи перед зібранням, голова обласної ради зауважив, що за останні два роки за програмою «Будуємо нову Черкащину» в області збудовано 16 промислових підприємств, створено 47 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, газифіковано 39 населених пунктів, закуплено для навчальних закладів 86 шкільних автобусів, збудовано 51 багатофункціональний майданчик.

– Це все стало можливим завдяки плідній співпраці всіх гілок влади, трудових колективів, керівників, які сьогодні дбають про майбутнє не лише Маньківщини, а й усієї Черкащини, – наголосив Валерій Петрович. – Разом із вами нам удалося виконати чимало завдань. Однак досягнення високих економічних показників у виробництві – не самоціль. Ми з вами чудово розуміємо, що основна мета діяльності влади це – підвищення добробуту кожного громадянина, кожного нашого земляка. Мені приємно, що Маньківський район досяг істотних результатів у праці й на початку 2012 року посів друге місце в обласному рейтингу.

Виступити й висловити власну думку мали нагоду всі охочі. Вони озвучили низку проблем, які залишаються ще не вирішеними в районі. Це стосується, зокрема, ремонту доріг, фінансової допомоги на реконструкцію багатоквартирного гуртожитку для співробітників центральної районної лікарні, підтримки туристичної галузі.

Після зустрічі Валерій Черняк, представники районної і місцевої влади разом із учнями Буцького професійно-технічного училища №31 висадили березову Алею пам’яті. Приурочили цю подію до річниці визвоалення України від німецько-фашистських загарбників. Валерій Петрович вручив навчальному закладу подарунок – плазмовий телевізор.

На завершення перебування в районі керівник обласної ради відвідав «маленьку Швейцарію» – відомий на всю країну своєю красою Буцький каньйон.

Володимир Безуглий, Нова доба», №87, 30 жовтня 2012 року



Source URL: https://oblradack.gov.ua/762-golova-oblasnoyi-radi-valery-chernyak-perekonaniy-scho-robotu-vladi-nayobyektivnshe-ocnyuye