Голова облради зустрівся з працівниками польського музею

13 листопада 2012, 19:37
Світлана Лазоренко, «Нова Доба», № 91, 13 листопада 2012 року

Цими днями Черкащину відвідала польська делегація з Окружного музею ім. Леона Вичулковського, що в місті Бидгощі. Під час кількаденного візиту поляки побували в краєзнавчому й художньому музеях, а також зустрілися з головою облради Валерієм Черняком.

Окреслюючи мету приїзду, директор Окружного музею ім. Леона Вичулковського Міхал Возняк пояснив, що візит присвячений відомому польському художникові Леону Вичулковському, який багато років жив в Україні і створював свої шедеври. Самих картин рибалок на річці Гнилий Тікич нараховується в Варшавській національній галереї близько 30. Досліджувати цей період життя земляка поляки хочуть розпочати саме з Черкащини.

Спілкуючись із представниками музею, голова облради Валерій Черняк розповів про розвиток і досягнення області за останні два роки. А також про кроки, що роблять для поліпшення інвестиційного клімату. Розвитку туризму в регіоні.

– Немає такого населеного пункту в області, де б не відбулося чогось позитивного. Постійно відкриваються медичні заклади, робиться ремонт дитячих садків, шкіл, доріг, освітлюються вулиці, – наголосив Валерій Петрович.

Говорили на зустрічі й про зв’язки між Черкащиною й колишнім Бидгощським воєводством, що в результаті адмінреформами нині входить до складу Куявсько-Причорноморського воєводства. Голова обласної ради відзначив, що влада готова розширити ділові стосунки. А тому Валерій Черняк виявив намір зустрітися з головою сейсміка воєводства пані Доротою Якутою задля встановлення партнерських відносин між територіальними громадами на рівні районів і повітів.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/764-golova-oblradi-zustrvsya-z-pracvnikami-polskogo-muzeyu-nova-doba-91-13-listopada-2012-roku