Валерій Черняк: «Черкащани мають бути забезпечені продуктами харчування місцевого виробництва»

30 травня 2013, 19:14
«Нова Доба», № 36, 30 травня 2013 року

Потребу розвитку місцевого виробництва та забезпечення людей якісними продуктами харчування відзначив голова обласної ради Валерій Черняк, перебуваючи нещодавно на Лисянському хлібозаводі.

– Останніми роками Черкащина збирає гарні високі урожаї зернових культур, тож, звичайно, ми повинні мати свій хліб. І його потрібно випікати тут на місці. Це дозволить оперативно забезпечувати громадян якісним і недорогим товаром, тим більше, що це й економія на транспортні витрати, – відзначив Валерій Петрович. – Тому я за те, щоб у кожному регіоні створювались подібні підприємства та розвивались ті напрямки, на які є попит і можливості – чи то хлібопекарство, чи то виробництво макаронних чи ковбасних виробів тощо.

З думкою голови обласної ради погодився й директор хлібозаводу Степан Рудий, який зовсім нещодавно взявся відроджувати виробництва хліба у Лисянському районі. Демонструючи гостям потужності підприємства, Степан Васильович розповів, що нині вони тільки набирають обертів, випікаючи до тисячі хлібин на добу, чим займаються 14 працівників. в найближчій же перспективі передбачається значно наростити ці показники та збільшити кількість працюючих удвічі.

Крім того, за словами керівника заводу, значно розширено буде й асортимент продукції – до 30 видів хлібобулочних виробів, з-поміж яких, звичайно, буде й соціальний хліб.

«Вже початковий досвід показує, що ми можемо задовольнити потреби людей, адже велику увагу приділяємо якості продукту. Та й ціна у нас трохи нижча, ніж у конкурентів», – зауважив Степан Рудий.

Позитивно оцінюючи старт підприємства, Валерій Черняк висловив переконання, що лисяни будуть підтримувати місцевого товаровиробника та споживати свій хліб.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/1245-valery-chernyak-cherkaschani-mayut-buti-zabezpechen-produktami-harchuvannya-mscevogo