Звіти депутатів обласної ради Василя Уманця та Віктора Боїна

26 листопада 2013, 18:52
«Шполянські вісті», №93, 26 листопада 2013 року

Минулого вівторка у районному Будинку культури відбулася зустріч депутатів обласної ради Віктора Боїна та Василя Уманця з виборцями, на якій народні обранці відзвітували про свою роботу в обласній раді шостого скликання.

Головний лікар райлікарні Василь Уманець, розпочинаючи свій виступ, наголосив, що в роботі депутата головним пріоритетом є співпраця з органами місцевого самоврядування, громадськістю.

На шести засіданнях сесій Черкаської обласної ради в нинішньому році було опрацьовано і винесено 136 рішень з різних питань та затверджено ряд соціальних і економічних програм розвитку області, – зазначив Василь Петрович, – та внесені зміни до вже діючих програм.

Спільними зусиллями з облдержадміністрацією, органами місцевого самоврядування всіх рівнів в області й районі забезпечується реалізація пріоритетних завдань, в тому числі програми соціально-економічного розвитку області на 2013 рік та обласної комплексної програми «Будуємо нову Черкащину».

Василь Уманець зупинився на позитивних змінах в області й районі за останній час. Зокрема, за рейтингом Міністерства агропромислового комплексу Черкащина займає перше місце в Україні та 3 місце у рейтингу областей України.

За останні три роки обсяг реалізованої промислової продукції зріс на 61% і становить 82 млрд. грн. В минулому році в область залучено 884 млн. доларів США іноземних інвестицій, половина яких припадає на обласний центр.

Завершено будівництво обласного діагностично-консультативного центру з сучасним обладнанням; відкриті відділення гемодіалізу в Умані та Звенигородці.

Відкрито обласну дитячу лікарню європейського рівня, в якій щорічно лікується 100-108 тис. дітей. Створено 47 аптечних пунктів «Медичний кошик».

На Черкащині успішно реалізується ініційований Президентом України проект «Нове життя». На високому рівні активно впроваджується в дію створення обласного перинатального центру, будівництво якого повинно бути завершено до кінця 2013 року, а з початку наступного року він запрацює на повну потужність.

Депутат зупинився також на забезпеченні житлом родин медиків і освітян. В області забезпечено житлом 34 родини медиків. Житлові умови поліпшили також 124 освітянські родини. Середня заробітна плата в області складає 2606 грн. Немає затримки з виплати пенсій та заробітної плати у бюджетній сфері.

За останні 3 роки в області газифіковано 65 сіл, газ в свої будинки отримали 47 тис. сільських жителів. Освітлено понад 2 тис. кілометрів вулиць у селах. Голубе паливо отримали і жителі сіл Шполянського району: Василькова, Журавки.

Проводиться підведення газу до будинків жителів сіл Іскрене та Надточаївка. Відзначивши позитивні зміни в розвитку економіки області за останні три роки, Василь Уманець запевнив, що він завжди готовий прийти на допомогу, якщо це в його компетенції: «Намагаюся регулярно проводити депутатські прийоми. На останніх зустрічах з виборцями розглядалися питання реформування медичної галузі та інші. Щомісяця проводжу індивідуальні прийоми громадян у селах району, разом з представниками виконавчої влади виїжджаю в селах на прийоми громадян. Як депутата і головного лікаря району, мені приємно, що на цих зустрічах громадяни відзначають вагоме поліпшення матеріально-технічної бази та медикаментозного забезпечення, покращення умов обслуговування, оновлення медичного обладнання, впровадження енергозберігаючих технологій».

Депутат облради Віктор Боїн у своєму виступі наголосив, що депутат – це людина, яка повинна знаходитися на постійному зв’язку зі своїми виборцями, постійно опікуватися їхніми проблемами: «Лише нещодавно відкрили церкву Покрови Пресвятої Богородиці в Терешках. Тепер селяни мають свій храм», – прокоментував депутат одну зі своїх останніх ініціатив – будівництво церкви в Терешках.

– Я не хочу повторюватися щодо досягнень на Черкащині зі своїм колегою, – відзначив Віктор Олександрович, – зупинюся на проблемних питаннях, які потребують вирішення найближчим часом. Хоч Шполянський район за результатами роботи за 9 місяців вийшов на перше місце в обласному рейтингу, та потребують покращення кілька позицій. Зокрема, рівень реалізації промислової продукції в районі, житлове будівництво, обсяги іноземних інвестицій, необхідно підвищувати заробітну плату, яка на 11% нижча за середньо обласний показник.

Серед позитивних досягнень – реалізація худоби і птиці у живій вазі, яка зросла за останній рік майже в два рази, зростання чисельності поголів’я великої рогатої худоби, обсягу експорту товарів, частка внесків до бюджетів від малого підприємництва, що майже в три рази перевищує обласний показник. В районі відсутня заборгованість з виплати заробітної плати.

Ці досягнення, на думку депутата, стали можливими завдяки плідній співпраці депутатів усіх рівнів та районної влади на чолі з головою райдержадміністрації Олександром Черевком.

Протягом звітного періоду депутат Віктор Боїн направив у різні інстанції 21 депутатське звернення, що стосувалися проблем жителів району. 17 з них вирішено на користь шполян.

Після закінчення звіту депутатів до присутніх звернувся голова районної ради Микола Тимошенко з проханням задавати запитання депутатів, що стосуватимуться їхньої діяльності. Та запитань до депутатів у присутніх не було.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/1809-zvti-deputatv-oblasnoyi-radi-vasilya-umancya-ta-vktora-boyina