Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту розглянула профільні питання

15 січня 2015, 18:42
Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту розглянула профільні питання15 січня 2015 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту, яке відкрив і вів голова комісії Юрій Лега.

У роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, керівники й представники ряду структурних підрозділів облдержадміністрації, комунальних установ і закладів.

Серед питань порядку денного роботи комісії, депутати уважно розглянули основні принципи формування обласного бюджету на 2015 рік, нові рекомендації і нові зміни, що запропоновані Урядом і затверджені парламентом в ході прийняття державного бюджету, з якими ознайомила присутніх заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк.

Потім члени комісії в порядку контролю заслухали в. о. начальника управління культури облдержадміністрації Миколу Сухового про виконання обласної програми підтримки та розвитку сільських клубних закладів, що діяла в 2014 році.Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту розглянула профільні питання

В порядку контролю також заслухали начальника управління у справах сім’ї , молоді та спорту облдержадміністрації Максима Зеленського про виконання програм розвитку футболу в Черкаській області на 2012-2016 роки та будівництва, реконструкції та капремонту спортивних майданчиків Черкащини на 2011-2016 роки.

В ході своєї роботи депутати затвердили план роботи комісії на перше півріччя 2015 року, розглянули звернення депутата Василя Касяна щодо вдосконалення діяльності КП «Черкасиоблкіно» – до обласної ради та групи «Гідність» – до Президента України і Голови Верховної Ради України з приводу децентралізації влади.

На завершення роботи члени комісії розглянули пропозиції Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, які оголосила заступник директора Ольга Фурман, про дострокове припинення галузевих програм, зокрема, «Сто відсотків», що передбачала забезпечення шкільних навчальних закладів комп’ютерами; розвитку позашкільної освіти тощо.

Обговорювані питання було рекомендовано внести до порядку денного сесії.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/2975-postyna-komsya-oblasnoyi-radi-z-pitan-osvti-nauki-kulturi-duhovnost-molodzhnoyi-poltiki-ta