Комісія обласної ради з питань правової політики, законності і правопорядку розглянула умови формування обласного бюджету

16 січня 2015, 15:31
Комісія обласної ради з питань правової політики, законності і правопорядку розглянула  умови формування обласного бюджету16 січня 2015 року голова постійної комісії обласної ради з питань правової політики, законності і правопорядку Юрій Громовський провів засідання, на якому депутати обласної ради – члени комісії розглянули питання про обласний бюджет на 2015 рік.

З умовами і основними принципами його формування присутніх на засіданні ознайомив начальник відділу фінансів бюджетної сфери Департаменту фінансів облдержадміністрації Євген Костюченко.

Він зазначив, що процес формування бюджету на 2015 рік відрізняється від попередніх років, адже розробляється на умовах бюджетної децентралізації з урахуванням змін до бюджетного і податкового законодавства. Зокрема, запроваджено нові види трансфертів (базова дотація, освітня та медична субвенція та інші); систему балансування замінено системою вирівнювання, скасовано розмежування джерел загального фонду на власні та закріплені доходи, скорочено кількість податків шляхом їх об’єднання за відповідною специфікою тощо.

Було зазначено, що обсяг доходів обласного бюджету на 2015 рік прогнозується у сумі 3 123 192, 0 тисячі гривень. У співставних умовах, що передбачає законодавство на 2015 рік, прогнозні показники з доходів визначено із приростом надходжень 2014 року на 14 600,2 тисячі гривень.

Обсяг видаткової частини проекту обласного бюджету прогнозується у сумі 3 122 237,2 тисячі гривень. З метою збалансування бюджету та виходячи із обмежених можливостей видаткова частина буде спрямована лише на вкрай нагальні потреби. Водночас кошторис передбачає стовідсоткову виплату заробітної плати, ряду інших платежів і в освіті, і в медицині, і в інших бюджетних організаціях та установах.

Члени комісії в ході обговорення проекту обласного бюджету звернули увагу на розширення бюджетної мережі, зокрема, передачі на фінансування 6 ПТУ, ряду обласних фізкультурно-спортивних осередків, 28 установ ветеринарної медицини тощо. Також депутатів цікавило питання, за рахунок чого здійснюватиметься оптимізація витрат, та чи передбачено кошти для виплат учасникам АТО на лікування або членам їхніх родин у разі загибелі, і ряд інших питань.

На завершення роботи комісії було затверджено план її роботи на перше півріччя 2015 року та розглянуто кілька інших питань.




Source URL: https://oblradack.gov.ua/2980-komsya-oblasnoyi-radi-z-pitan-pravovoyi-poltiki-zakonnost-pravoporyadku-rozglyanula-umovi