Проведено засідання комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування

16 січня 2015, 19:03
Проведено засідання комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядуванняПроект обласного бюджету на 2015 рік, план роботи обласної ради на перше півріччя 2015 року, доповнення до Регламенту обласної ради значилися в порядку денному засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування, яке проведено під головуванням Миколи Овчаренка.

Безперечно, найбільше часу члени комісії приділили проекту обласного бюджету на 2015 рік, з яким депутатів ознайомила заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк.

Тетяна Сергіївна повідомила, що процес формування бюджету на 2015 рік відрізняється від попередніх років, адже розробляється на умовах бюджетної децентралізації. Разом з тим, обсяг доходів обласного бюджету на 2015 рік прогнозується у сумі 3 123 192, 0 тисячі гривень, що на 14 млн. 600 тисяч гривень більше до надходжень 2014 року.

Обсяг видаткової частини проекту обласного бюджету прогнозується у сумі 3 122 237,2 тисячі гривень.

Кошторис передбачає стовідсоткову виплату заробітної плати, ряду інших платежів і в освіті, і в медицині, і в інших бюджетних організаціях та установах, незважаючи на те, що цьогоріч передбачено розширення бюджетної мережі, зокрема, передачі на фінансування 6 профтехучилищ, кількох обласних фізкультурно-спортивних осередків, установ ветеринарної медицини області.

В основному наповнення бюджету планується за рахунок сталих платежів. Разом з тим, передбачається запровадження нових видів трансфертів (базова дотація, освітня та медична субвенція та інші); зміна системи балансування на систему вирівнювання; скасування розмежування джерел загального фонду на власні та закріплені доходи тощо.

Потім члени комісії перейшли до розгляду інших питань: затвердили план роботи комісії, обговорили запропоновані доповнення до Регламенту обласної ради та план роботи обласної ради на 2015 рік.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/2983-provedeno-zasdannya-komsyi-z-pitan-reglamentu-deputatskoyi-etiki-ta-mscevogo-samovryaduvannya