Журналісти, письменники, науковці та представники влади обговорили шляхи розвитку сучасного інформаційного простору

17 січня 2015, 11:37
Журналісти, письменники, науковці та представники влади обговорили шляхи розвитку сучасного інформаційного простору16 січня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко взяла участь у просвітницьких заходах «Дні «Дня» в Черкасах», що були проведені за ініціативи всеукраїнської газети «День» в обласному художньому музеї та стали продовженням заходів з відкриття пересувної фотовиставки, організованої виданням.

Під час «круглого столу», за участі головного редактора газети «День» Лариси Івшиної, професора Національного університету «Києво-Могилянська академія», члена Національної спілки письменників України Володимира Панченка, лауреата літературної премії імені Лесі Українки та Національної премії України ім. Тараса Шевченка, члена Національних спілок письменників, журналістів та краєзнавців України, професора Володимира Поліщука та голови громадської організації «Об’єднання територіальних громад», депутата обласної ради Наталії Старікової, доктора історичних наук, професора Віталія Масненка та ряду інших представників культурної й освітянської громадськості, студентської і учнівської молоді м. Черкаси, було обговорено неординарну експозицію, представлену виданням у музеї, та події, що передували її створенню, проаналізовано доленосні віхи сьогодення й минулого року – Революцію Гідності та війну на Сході, їх історичну й інформаційну складову, вплив на свідомість і життя українців.

Журналісти, письменники, науковці та представники влади обговорили шляхи розвитку сучасного інформаційного просторуЗа словами редактора газети «День» Лариси Івшиної, творчий колектив видання ніколи не був інертним у подіях суспільного й духовного творення нашого народу. Розпочавши свою активну діяльність з 1996 року співробітники газети перебувають в постійному пошуку нових форм й методів інформаційного просвітлення, зокрема таких соціальних проектів як книговидання, організації школи молодої журналістики, заснування премії ім. Джеймса Мейса, організації фотоконкурсу тощо.

Звертаючись до колективу й учасників засідання, голова обласної ради зауважила, що сьогоднішні події в Україні викликають неоднозначні, а зачасти – суперечливі почуття, про них важко говорити, ще важче спрогнозувати найближче майбуття.

– Революція Гідності, «майданні» події. Здавалося б мало відбутися повне перезавантаження свідомості суспільства, але повною мірою ми цього не спостерігаємо. А все тому, що «система» зламала багатьох і ми продовжуємо спостерігати пристосуванство не лише в політикумі, але й серед представників культурної й освітянської інтелігенції…, а часом бачимо і відвертий колабораціонізм… Звиклі працювати традиційно, підтримувати Президента пояснюють все тим, що вони бюджетники, а отже – залежні від держави… Тож зусилля нашої інтелігенції ще більше повинні спрямовуватись на взаємодію, прагнути цілісності дій. Ми повинні плекати справжню еліту, яка не має права зараз зламатися, адже українці отримали останній шанс зберегти Україну… І з цієї точки зору газета «День» дає нам шкіци життя не лише окремо кожної людини. Це шкіци життя нашої країни, із них складається наша генетична пам’ять та досвід сьогодення. Якісна журналістика, публіцистика, широкий інтелектуальний виклад вашого видання не тільки дає інформацію, а й спонукає мислити, будить наше глибинне, прадавнє, свободолюбне внутрішнє єство, – наголосила Валентина Михайлівна.Журналісти, письменники, науковці та представники влади обговорили шляхи розвитку сучасного інформаційного простору

У ході спілкування, присутні висловились щодо можливих напрямків співпраці з усіх напрямків суспільного життя, сприяння вихованню сучасної інтелектуальної журналістики, свідомої й небайдужої молоді. У свою чергу медійники й студентство мали змогу запитати в поважних гостей про найбільш актуальні проблеми й виклики сучасної політики і журналістики, шляхи вирішення проблем інформаційного вакууму, заангажованості видань тощо.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/2985-zhurnalsti-pismenniki-naukovc-ta-predstavniki-vladi-obgovorili-shlyahi-rozvitku-suchasnogo