На засіданнях постійних комісій депутати обласної ради формують порядок денний чергової сесії

19 січня 2015, 17:14
На засіданнях постійних комісій депутати обласної ради формують порядок денний чергової сесії19 січня 2015 року відбулися засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства й постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення. У роботі комісій взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

Головним питанням порядку денного обох постійних комісій став проект обласного бюджету на 2015 рік. За словами представників Департаменту фінансів облдержадміністрації, цьогорічний бюджет дуже непростий, але соціально орієнтований. Адже близько 96% видатків передбачено саме на роботу соціальної сфери, зокрема по загальному фонду передбачено 48,3% виділити на галузь охорони здоров’я, 33,4% – освіти, 9% – соціальний захист та соціальне забезпечення тощо.

– Це, звичайно, не такі великі кошти як того хотілося б нам залучити, але більшого нам не дозволяє наявний ресурс. Ми будемо прагнути перегляду окремих статей фінансування й надання субвенцій з державного бюджету, будемо шукати власні резерви й можливості залучення додаткових коштів на розвиток соціальних закладів й установ, підтримку категорійних громадян…, – зауважила голова обласної ради, коментуючи представлений обласний кошторис.

Депутатів найбільше непокоїли питання забезпечення фінансування захищених статей видатків, обов’язкових виплат окремим категоріям працівників, надання пільг, а також за рахунок чого здійснюватиметься оптимізація витрат по окремих галузях та інші.На засіданнях постійних комісій депутати обласної ради формують порядок денний чергової сесії

На засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства присутні обговорили звернення, внесене на розгляд сесії членами депутатської групи «Гідність», до Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної ради Володимира Гройсмана з приводу фінансової децентралізації влади.

Члени постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення розглянули пропозиції про внесення змін до комплексної обласної програми «Турбота», що дають можливість забезпечити належний соціальний захист учасників антитерористичної операції на сході України та їх сімей, що опинилися у скрутних життєвих обставинах.

Також Валентина Каваленко подякувала голові постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Інні Губенко за надану матеріальну допомогу на придбання подарунків категорійним дітям учасникам обласного фольклорного фестивалю вертепів, колядок та щедрівок, а також закликала депутатів обох постійних комісій підтримати внесені до порядку денного чергової сесії питання управління майном спільної власності територіальних громад області з метою оптимізації витрат на їх утримання й підвищення рентабельності комунального майна.

Крім того, під час засідань депутатами було затверджено плани роботи комісій на перше півріччя 2015 року та розглянуто інші профільні питання.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/2990-na-zasdannyah-postynih-komsy-deputati-oblasnoyi-radi-formuyut-poryadok-denniy-chergovoyi-sesyi