Депутати обласної ради прийняли низку звернень до керівництва держави

21 січня 2015, 19:26
Депутати обласної ради прийняли низку звернень до керівництва держави21 січня 2015 року в ході пленарного засідання сесії обласної ради депутати розглянули і прийняли низку звернень до Президента України, Прем’єр-міністра і Голови Верховної Ради України.

Зокрема, одне із них стосується пропозицій внесення змін до чинного законодавства в бюджетній сфері щодо вирішення проблемних питань, які стосуються безпосередньо Черкаської області.

Наприклад, зарахування 10 відсотків податку на прибуток підприємств приватної власності до обласного бюджету за місцем здійснення виробничої діяльності, здійснення розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку пропорційно до чисельності населення та інші.

В ході обговорення цього звернення депутати обласної ради Галина Кучер та Світлана Журба внесли доповнення щодо виділення коштів на завершення реконструкції гідроспоруд Осташівського ставка в м. Умань і надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання, які потребують високовартісного лікування.

Депутати обласної ради прийняли низку звернень до керівництва державиЦі доповнення та звернення в цілому було підтримане депутатами.

Необхідну кількість голосів набрали звернення депутатів обласної ради до керівництва держави щодо недоцільності ліквідації Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та повернення йому статусу Академії; з приводу недопустимості руйнування фінансової основи місцевого самоврядування в Україні; щодо підвищення соціальних стандартів, а саме: зміни дати підвищення мінімального розміру прожиткового мінімуму з 1 грудня на 1 квітня 2015 року; внесення змін до чинного законодавства в аграрній галузі, насамперед, до існуючого порядку реєстрації договорів оренди землі, використання не витребуваних земельних паїв, земель державної та комунальної власності, польових доріг та інше; а також звернення фракції ВО «Батьківщина» стосовно звільнення з незаконного утримання в Російській Федерації народного депутата України Надії Савченко.

Не вистачило голосів для прийняття рішення щодо звернення, підготовленого депутатською групою «Гідність», адресованого керівництву держави з приводу фінансової децентралізації.

На завершення роботи сесії депутати розглянули і затвердили заяву Олексія Праведника щодо його входження до складу постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3003-deputati-oblasnoyi-radi-priynyali-nizku-zvernen-do-kervnictva-derzhavi