«Соборно жито засіваймо, соборно правду пожинаймо, соборно волю бережімо!..» В обласній філармонії проведено заходи з нагоди Дня Соборності України

22 січня 2015, 19:45
«Соборно жито засіваймо, соборно правду пожинаймо, соборно волю бережімо!..» В обласній філармонії проведено заходи з нагоди Дня Соборності України22 січня 2015 року керівники області – голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко разом з численними представниками громадськості в обласній філармонії провели заходи з нагоди пам’ятної річниці проголошення єдності всіх українських земель.

І як не згадати слова ведучих вечора, які, відкриваючи зібрання, проголосили, що найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація, – високий принцип соборності своїх земель. А сьогодні, як ніколи, зрозуміло, що лише в єдності наша сила і можливість зберегти країну. Ми повинні з гідністю берегти те зерно єдності, яке доглядалося попередніми поколіннями, а зараз захищається патріотичним духом справжніх синів України.

Звертаючись до присутніх у залі, голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила, що єдності українських земель і свободи українська нація прагнула віками і боролася за них століттями.
«Соборно жито засіваймо, соборно правду пожинаймо, соборно волю бережімо!..» В обласній філармонії проведено заходи з нагоди Дня Соборності України
– На жаль, цього року ми відзначаємо день єднання українських земель у тяжких умовах війни з агресивним сусідом, – зазначила Валентина Михайлівна. – Отож, я вважаю, що пора змінити перші слова Гімну і утвердити : «Ні, не вмерла Україна! І не вмре ніколи». Гірко, що гинуть нині її сини, відлітають на небеса. Тому у цей важкий для держави час, і не тільки зараз, у кожного з нас має бути високий лет і думки, і пам’яті, і вчинків. Ми здолаємо ворога, переможемо, бо наше єство, єство української нації, – потужне і сильне. Ми – на своїй землі і за нами Правда. Нам допоможе у цьому єднанні найголовніше – утвердження соборності, незалежності, цілісності України як на фронті, так і в труді.

На підтвердження цих слів голова обласної ради Валентина Коваленко і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручили низці громадян області державні нагороди і відзнаки.
«Соборно жито засіваймо, соборно правду пожинаймо, соборно волю бережімо!..» В обласній філармонії проведено заходи з нагоди Дня Соборності України
Зокрема, за значний особистий внесок у розвиток української державності, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомі трудові досягнення та з нагоди Дня Соборності було вручено орден «За заслуги» I ступеня директору Національного дендрологічного парку «Софіївка» Івану Косенку, орден «За заслуги» ІІІ ступеня – трактористу НВФ «Урожай» з Городищини Віталію Басаю та головному зоотехніку ЗАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів) Василеві Засусі; орден княгині Ольги ІІІ ступеня – вчительці біології Золотоніської гімназії імені С.Скляренка Зінаїді Куриленко; медаль «За працю та звитягу» – члену обласного товариства політичних в’язнів і репресованих Євгенії Солтис.

Завершилися урочистості Гімном України та піснею-молитвою «Боже, Великий Єдиний…» у виконанні Черкаського академічного заслуженого українського народного хору.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3011-soborno-zhito-zasvaymo-soborno-pravdu-pozhinaymo-soborno-volyu-berezhmo-v-oblasny-flarmonyi