Черкащани провели в останню путь розвідника-героя Віталія Вергая

12 лютого 2015, 14:17
Черкащани провели в останню путь розвідника-героя Віталія Вергая12 лютого 2014 року в обласному центрі попрощалися з уродженцем м. Черкас, бійцем 128-ї гірсько-піхотної бригади, розвідником Віталієм Вергаєм, який загинув на сході країни 6 лютого під час виконання бойових завдань.

Попрощатись із Віталієм Миколайовичем прийшли керівники області, бойові побратими, рідні і близькі загиблого та всі небайдужі черкащани.

Слова скорботи й шани висловили представники влади, вчителі та брати по зброї і духу покійного.

Черкащани провели в останню путь розвідника-героя Віталія ВергаяПодякували батькам за сина-патріота, захисника незалежності України голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та голова обласної ради Валентина Коваленко й вручили батьку загиблого Почесну грамоту облдержадміністрації і обласної ради та відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

«20 лютого, згідно Указу Президента, ми будемо відзначати День Героїв Небесної Сотні. Серце розривається, бо ж так стається, що скоро матимемо вже не тільки українську, але нашу черкаську Сотню…

Черкащани провели в останню путь розвідника-героя Віталія Вергая
Чи думали ми, що за цей рік стануться такі події?! Чи думали ми про таку страшну годину, коли щодень вдовітимуть наші жінки?! Чи думали ми, що на цій Соборній площі ми будемо збиратися з вами разом на народні віче, на «майдани», відстоювати свою честь і гідність, своє право бути українцями?! Звідси ми проводжали, тут зустрічали наших воїнів і, на жаль, на цій Соборній площі ми прощаємось з нашими найкращими черкаськими й українськими синами, для яких Україна була й залишилась головним духовним осердям», – зазначила голова обласної ради, звертаючись до учасників прощального мітингу.

Спільну поминальну панахиду за загиблим провели представники різних церков і релігійних конфесій.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3088-cherkaschani-proveli-v-ostannyu-put-rozvdnika-geroya-vtalya-vergaya