Зустріч керівників області з ветеранами спілки Афганістану пройшла в конструктивному руслі

12 лютого 2015, 18:32
Зустріч керівників області з ветеранами спілки Афганістану пройшла в конструктивному руслі12 лютого 2015 року в Будинку рад відбувся діалог керівників Черкащини – голови обласної ради Валентини Коваленко і голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка з представниками спілки ветеранів-афганців. Цю зустріч і обговорення проблем проведено напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається 15 лютого.

Голова обласної організації Олександр Рибченко запропонував провести цю зустріч в форматі діалогу, простого спілкування і обміну думками стосовно тих проблем, які нині хвилюють не лише афганців, а і суспільство в цілому.

Зокрема, він зауважив, що спілчани завжди були активними в громадському житті і такими залишаються і нині. Водночас, є проблеми, які необхідно вирішувати спільно, разом із владою. Очільник обласної спілки ветеранів Афганістану наголосив, що її члени без роздумування виступили на захист кордонів на сході України і сьогодні там відстоюють цілісність держави близько ста осіб. Одні з них – безпосередні учасники АТО, інші – передають знання та досвід необстріляним бійцям.Зустріч керівників області з ветеранами спілки Афганістану пройшла в конструктивному руслі

Афганці опікуються також пораненими АТОвцями, організовують збір коштів, продуктів та речей на передову. Водночас спілчан хвилюють суспільно-резонансні питання, зокрема, бюрократичної тяганини з виділенням земель учасникам АТО. Олександр Володимирович розкритикував діяльність Держземагенства і Державної реєстраційної служби як корупційних і запропонував питання щодо використання земель передати місцевим органам влади, а реєстраційну службу ліквідувати взагалі.

Окремим рядком йшлося про діяльність центрів зайнятості, які, на думку афганців, не виконують основного свого завдання – скорочення безробіття. Серед важливих питань, які необхідно вирішувати, голова спілки назвав забезпечення лікування ветеранів, зубопротезування, пільговий проїзд у транспорті, ігнорування окремих керівників щодо участі представників ветеранської організації афганців у роботі постійних комісій у Черкаській міській раді та окремих районах та ряд інших.

Було порушено також питання щодо сприяння влади в будівництві церкви біля пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам на площі Слави в м. Черкаси, придбання і спорудження квартир, що не вдається зрушити вже стільки років тощо.Зустріч керівників області з ветеранами спілки Афганістану пройшла в конструктивному руслі

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зазначив, що головне для влади – виконати ті вимоги, що їх ставили люди на Майдані. Тому підняті в розмові питання зрозумілі і близькі, адже і сам свого часу відчував рейдерські атаки реєстраційної служби, тяганини в розгляді земельних питань тощо. Він зазначив, що у своїй роботі прислуховується до думок громадських формувань. Разом з тим, обласна влада сама проявляє ініціативу. Наприклад, на базі обласного госпіталю створено реабілітаційний центр для лікування учасників АТО. Ще один такий облаштовано в обласній лікарні, а також, як мінімум, палата в кожній центральній районній лікарні. Тому будуть враховані і пропозиції, висловлені спілкою ветеранів Афганістану.

Голова обласної ради Валентина Коваленко, насамперед, подякувала ветеранам за чітку громадянську позицію.

Зустріч керівників області з ветеранами спілки Афганістану пройшла в конструктивному руслі«Ви одними з перших ішли до військкоматів, хоча не всіх вас брали на захист України, – зазначила Валентина Коваленко. – Однак ви потужна громадська організація і вам під силу впливати на дії влади. Тим більше зараз, коли люди намагаються контролювати владу. Тому ми суголосні з вашими вимогами і потребами. Для цього в обласній раді є багато програм, що особливо зорієнтовані до вимог сьогодення. Це – територіальної оборони, захисту безпеки громадян, допомоги бійцям АТО і їх родинам. Вносяться відповідні зміни до бюджету. Тобто, робимо все, щоб люди відчували, що влада опікується їхніми проблемами. Звичайно, іде війна. але ми вас почули і будемо реагувати на больові точки спільно, разом викорінювати недоліки».

На завершення зустрічі керівники області вручили ряду ветеранів Почесні грамоти обласної ради і облдержадміністрації.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3089-zustrch-kervnikv-oblast-z-veteranami-splki-afganstanu-proyshla-v-konstruktivnomu-rusl