В Оршанці відкрито погруддя Ігорю Момоту. Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – головний зміст життя генерала

14 лютого 2015, 16:41
В Оршанці відкрито погруддя Ігорю Момоту. Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – головний зміст життя генерала14 лютого 2015 року в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України відбулося урочисте відкриття погруддя генерал-майора Ігоря Федоровича Момота.

Кількатисячне зібрання вишикувалося на головній алеї. Тут і ветерани обласної громадської організації прикордонників, і почесні прикордонники навчального центру Державної прикордонної служби, представники спілки ветеранів Афганістану, духовенства, близькі та знайомі бойового генерала, керівники відомств та структурних підрозділів, недавні колеги, нинішні курсанти, бойові побратими з різних регіонів України, з якими Ігор Федорович боронив кордони держави на Сході України. Разом з ними – голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.В Оршанці відкрито погруддя Ігорю Момоту. Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – головний зміст життя генерала

Здається ще мить-друга і до присутніх вийде сам особисто колишній багаторічний начальник Центру Ігор Момот. З розмов присутніх так і чулося: він тут, він – з нами!

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Василь Серватюк, прийнявши рапорт начальника центру полковника Дмитра Коцеруба, звертається до всіх присутніх зі словами гіркої скорботи від тяжкої втрати сміливого і мужнього офіцера, справжнього патріота, бойового товариша, свого особистого друга, здібного наставника і вчителя, оборонця. Варто задуматися: лише за роки керівництва Центром Ігор Федорович разом з колегами підготував і благословив на охорону кордонів понад десять тисяч прикордонників.В Оршанці відкрито погруддя Ігорю Момоту. Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – головний зміст життя генерала

Під звуки маршу і військового салюту перший заступник Головдержслужби, керівники Центру і області, дружина Героя – Надія Валентинівна зняли покривало з бронзового погруддя.

Виступаючі на урочистому зібранні вкотре наголошували на його людяності, патріотизмі та любові до України, батьківської турботи до підлеглих і побратимів, з яким ділив службові будні і в Афганістані, і в зоні АТО.

Вони підкреслювали, що встановлення і відкриття погруддя Ігорю Момоту у навчальному закладі – це лише частинка тієї данини заслугам у житті та бойовим подвигам колишнього керівника, ім’я якого з жовтня 2014 року згідно указу Президента України вже носить гвардійський Оршанецький орденів Суворова, Кутузова і Олександра Невського центр підготовки молодших спеціалістів прикордонної служби.

Голова обласної ради Валентина Коваленко наголосила, що Ігор Момот – взірець справжнього захисника батьківщини. Він до останку віддав своє життя за Україну і в нього не було ні тіні сумніву в цьому.

В Оршанці відкрито погруддя Ігорю Момоту. Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – головний зміст життя генерала– Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – ось головний зміст життя генерала Момота. Ми мусимо своєю пам’яттю про Ігоря Федоровича наповнювати і поглиблювати оцей весь духовний простір України, щоби зберегти найсвятіше – патріотизм і любов до своєї батьківщини, ось те, об що спіткнувся головний наш ворог, агресор – Путін, – зауважила Валентина Коваленко. – Спіткнувся, не мислячи навіть, що, не маючи належно озброєної армії, у нас є такі великі патріоти як Ігор Момот.

Після освячення погруддя генерал-майора Ігоря Момота митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном відбулася церемонія покладання квітів і корзин з квітами.

Довідково:

Генерал-майор Момот Ігор Федорович народився 18 серпня 1965 року в місті Тираспіль Республіки Молдова.

З 12 грудня 2007 року по 3 липня 2014 року полковник Момот Ігор Федорович очолював Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України.В Оршанці відкрито погруддя Ігорю Момоту. Почуття патріотизму, любов до Вітчизни – головний зміст життя генерала
З перших днів загострення ситуації на сході України під його керівництвом була сформована мотоманеврена группа, на чолі якої Ігор Федорович брав активну участь в організації охорони та оборони східних рубежів державного кордону України, за що 20 червня 2014 року Президентом України був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня .

3 липня 2014 року був призначений заступником начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

11 липня 2014 року в Луганській області біля с. Зеленопілля під час обстрілу бойовиками з установки «Град» позицій українських прикордонників Ігор Федорович загинув.

12 липня 2014 року полковнику Момот Ігорю Федоровичу посмертно присвоєно військове звання генерал-майор.

7 жовтня 2014 року Указом Президента України Навчальному гвардійському Оршанському орденів Суворова, Кутузова і Олександра Невського центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України присвоєно ім\'я генерал-майора Ігоря Момота.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3100-v-orshanc-vdkrito-pogruddya-goryu-momotu-pochuttya-patrotizmu-lyubov-do-vtchizni-golovniy-zmst