Наталія Кравцова провела нараду зі службами, що опікуються проблемами переселенців

17 лютого 2015, 12:43
Наталія Кравцова провела нараду зі службами, що опікуються проблемами переселенців17 лютого 2015 року перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова провела нараду зі службами, що займаються прийомом, розміщенням і супроводженням біженців зі Сходу та Криму.

В нараді взяли участь представники Департаменту з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, управління ДСНС в Черкаській області, Департаменту фінансів облдержадміністрації, обласного контактного центру по роботі з переселенцями, КП «Готельний комплекс «Дніпро» тощо.

Як відзначалося, на сьогодні на Черкащину переїхали вже понад 12 тисяч осіб. Працездатними з них є близько 4 тисяч. Як і раніше, гарячі точки першими залишають жінки з дітьми та пенсіонери. За кількістю переселенців Черкаська область на 12-ій сходинці в Україні.

Прихисток переселенцям активно надають у м. Каневі, на Смілянщині, Городищині, Чорнобаївщині, Шполянщині, Христинівщині та Кам’янщині. Натомість Чигиринщина, Маньківщина та Драбівщина пасуть задніх.

Активну участь у організації побуту і життя переселенців на новому місці бере обласний осередок Червоного Хреста України, який очолює депутат обласної ради Іван Гретченко, і, звичайно, волонтери, прості люди.

В ході наради було обговорено ряд питань, що стосуються вирішення соціально-побутових проблем, зокрема, розміщення прибулих людей, харчування, забезпеченням безкоштовним транспортом до місця проживання, виділення коштів, їх розподіл та перерахування тощо.

Варто зазначити, що переселенці, відчуваючи увагу до них і піклування обласної влади, поступово призвичаюються до життя на новому місці і почуваються комфортно. Вони об’єдналися і утворили громадську організацію «Другий дім – Черкащина» і тепер можуть самостійно допомагати новоприбулим.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3104-natalya-kravcova-provela-naradu-z-sluzhbami-scho-opkuyutsya-problemami-pereselencv