Із Черкас у зону АТО поїхав автомобіль

17 лютого 2015, 17:22
Із Черкас у зону АТО поїхав автомобіль17 лютого на Соборній площі відбулася передача автомобіля бійцям, які воюють на Східному фронті. «Крайслер» до Черкас з самої Англії доправив депутат обласної ради Олександр Олійник. Кошти на автомобіль допомагали збирати черкаські меценати та представники української діаспори з організації «Євромайдан-Лондон».

У «Крайслері» на передову поїдуть також необхідні бійцям теплі речі: куртки, які не бачить тепловізор, спеціальні теплі штани, в яких можна сидіти в снігу,і які промокають і не горять, светри, теплі шкарпетки тощо. Все це придбали представники української громади Манчестера.Із Черкас у зону АТО поїхав автомобіль

Олександр Олійник є віце-президентом БФ «Фонд допомоги АТО». За його сприяння на Східний фронт вже було відправлено кілька автомобілів. Наприклад, на минулому тижні машину передали добровольчому батальйону ОУН. А цей «Крайслер» допомагатиме бійцям з батальйону «Дніпро-1».

Депутат обласної ради висловив вдячність Валентині Коваленко, управлінню Служби безпеки України в Черкаській області та митній службі. Каже: без їхньої підтримки не вдалося б доправляти з-за кордону в Україну такі потрібні в зоні АТО автомобілі.

Із Черкас у зону АТО поїхав автомобіль«За кордоном такі авто коштують набагато дешевше, до того ж, не обкладаються митним податком. Цей «Крайслер», приміром, обійшовся у 1,5 тисячі фунтів стерлінгів. Намагаємося купувати недорогі автомобілі, адже строк їх життя на передовій досить короткий. Завозити автомобілі для потреб АТО було б набагато простіше, якби українське законодавство спростило процедуру визнання вантажів гуманітарною допомогою. На жаль, нині цього немає. Інколи на митниці такі вантажі затримуються по півроку. Стільки наші бійці не можуть чекати. Тому ми й змушені телефонувати у різні інстанції і просити сприяння», – розповів Олександр Олійник.

– Олександр Олійник – один з тих депутатів обласної ради, хто постійно надає допомогу військовим. Буквально тиждень тому до мене звернувся батальйон «Дніпро-1», що такий автомобіль потрібний. І будь ласка – ми вже маємо цей автомобіль. Я дуже вдячна усім, хто докладає свої зусилля заради майбутньої перемоги України, – зазначила голова обласної ради.

Із Черкас у зону АТО поїхав автомобільЦей «Крайслер» вирушить у район Дебальцево. Там він доправлятиме бійців на передову та вивозитиме поранених. Представники батальйону «Дніпро-1», яким передали автомобіль, висловили глибоку вдячність меценатам. Адже техніка на фронті дуже потрібна.

– Не відомо, скільки там зможе прожити цей автомобіль, але він там може зробити багато добрих справ, – підкреслив боєць батальйону на ім’я Костянтин.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3109-z-cherkas-u-zonu-ato-poyihav-avtomobl