Валентина Коваленко познайомилася із дочкою Горліса-Горського

20 лютого 2015, 12:01
Валентина Коваленко познайомилася із дочкою Горліса-Горського19 лютого до голови обласної ради завітала донька видатного громадського діяча, українського військового, письменника Юрія Горліса-Горського, Лариса (Леся) Лісовська. Це було перше знайомство Валентини Коваленко із донькою автора відомої книги «Холодний Яр».

Голова обласної ради зазначила, що щиро радіє зустрічі. Адже книга «Холодний Яр» розповідає про одну з найважливіших сторінок визвольної боротьби в Україні. Ця книга дуже актуальна і в наші часи, зауважила Валентина Коваленко.
Валентина Коваленко познайомилася із дочкою Горліса-Горського
«Холодний Яр – це живий приклад, як – невеликі числом, але сильні духом – можуть успішно боротися з незрівнянно сильнішим ворогом. На жаль, ще мало хто знає, що після того, коли московська червона орда захопила Україну, над Дніпром існувала своєрідна «республіка», яка під українським національним прапором провадила запеклу збройну боротьбу аж до 1922 року. То були села в околицях Холодного Яру на Чигиринщині», - йдеться у передмові до книги «Холодний Яр» Ю.Горліса-Горського.

Лариса Лісовська розповіла, що вже два роки живе у Львові, куди приїхала зі Сполучених Штатів Америки. Нині там проживає її 90-річна мати Галина Гришко. Після переїзду Лариси Лісовської до України її основним завданням стало поширення творчої спадщини видатного батька-холодноярівця.
Валентина Коваленко познайомилася із дочкою Горліса-Горського
За словами Лариси Лісовської, книга «Холодний Яр» видавалася кілька разів, але все це мало хаотичний характер, до того ж, останні видання книги містять редакторські правки, тож значною мірою відрізняються від оригіналу, який написав її батько – очевидець і учасник подій. Тож для неї та її матері стало справою життя №1 – розповсюдження саме автентичної версії книги. Таку версію донька письменника презентувала Валентині Коваленко.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3117-valentina-kovalenko-poznayomilasya-z-dochkoyu-gorlsa-gorskogo