«Герої не вмирають! Революція триває!»

21 лютого 2015, 17:37
«Герої не вмирають! Революція триває!»21 лютого 2015 року громадськість Черкащини взяла участь у пам’ятних заходах зі вшанування Героїв Небесної сотні, що пройшли у м. Черкаси.

Учасники акції, бульваром Шевченка з двох протилежних напрямків – від першого корпусу Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького та з площі Б. Хмельницького, пройшлися одночасно двома організованими колонами, рухаючись назустріч одна одній із транспарантами «Герої не вмирають! Революція триває!», вигукуючи гасла, що лунали рік тому на майданах країни.

Поминальна хода завершилася на Соборній площі, де відбувся мітинг-реквієм в пам’ять про загиблих учасників Революції Гідності. Під час мітингу присутні вшанували полеглих Героїв Майдану і загиблих на фронті захисників, помолились за здоров’я військовослужбовців, які воюють на Сході України та згадали хронологію кривавих подій минулого року.

«Герої не вмирають! Революція триває!»Виступили безпосередні учасники майданів – сотники, активісти й волонтери – у столиці та Черкасах, які поділились спогадами про дні перебування на «барикадах», розповіли про власні переживання й сподівання у час протистояння режиму. Також громада запросила до виступів керівників області й правоохоронних органів для звіту про виконання вимог «Майдану».

– Я сьогодні отримала цю повістку і можу сказати, як «свідок»: багато що не міняється і в мене є питання риторичне до нашої центральної влади… Як «підозрювана» – це правильно. Бо ж хіба ви можете повірити владі, коли нічого не змінюється?! Правду ви кажете, що зараз багато приймається законів і законопроектів всіляких, які, здавалося, мали б уже змінити нашу країну. Але не відбувається нічого насправді. І нам, місцевій владі теж непросто на це все дивитись, – звернулась до громади голова обласної ради Валентина Коваленко.

«Герої не вмирають! Революція триває!»Вона також зауважила, що на 25 лютого запрошено громадськість та журналістів на зустріч, під час якої голова обласної ради прозвітує про роботу за рік перебування на посаді.

Наостанок Валентина Михайлівна закликала громаду не лише критикувати владу й контролювати її роботу, але й допомагати і підтримувати у сьогоднішніх дуже складних умовах.

– Ми зараз маємо триматися один біля одного, ми не маємо сіяти розбрат… Ми маємо владу виховувати…, бо ж ми хотіли іншої влади, ми її обирали. Тож допоможіть тепер! Тому що ніхто не пролюструє владу, окрім громади. Ніхто не вловить за руку того корупціонера… але й самі маємо бути чесними перед собою і Богом…



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3128-geroyi-ne-vmirayut-revolyucya-trivaye