На сесії Монастирищенської райради підтримано звернення депутатів обласної ради щодо визнання Росії державою-агресором

25 лютого 2015, 13:02
На сесії Монастирищенської райради підтримано звернення депутатів обласної ради щодо визнання Росії державою-агресором24 лютого 2015 року відбулося засідання позачергової тридцять дев’ятої сесії Монастирищенської районної ради, до порядку денного якої було включено 4 питання, що попередньо розглядалися на спільному засіданні президії районної ради та профільної постійної комісії районної ради. Відкрив і вів сесію заступник голови районної ради Тарас Пачесюк.

У пленарному засіданні взяли участь заступники голови, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, голови територіальних громад, керівники установ, підприємств та організацій району, представники місцевих засобів масової інформації.

До порядку денного було внесено актуальні питання життєдіяльності району, що потребували нагального вирішення.

Розглядаючи питання порядку денного, обранці громад на початку підтримали заяву Черкаської обласної ради щодо підтримки Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, яка порушує норми міжнародного права, всебічно підтримує тероризм, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку, а так звані «ДНР» і «ЛНР» – терористичними організаціями.

Також депутати районної ради підтримали звернення депутатів Черкаської обласної ради до жителів області, представників влади, громадськості, міжнародної спільноти щодо звільнення з-під варти народного депутата України восьмого скликання Надії Вікторівни Савченко та інших громадян країни, які протиправно утримуються на території Російської Федерації.

У ході сесії було внесено зміни до рішення районної ради від 20.01.2015 №38-2/VІ «Про районний бюджет на 2015 рік» та рішення районної ради від 12.11.2014 №35-1/VІ «Про затвердження комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - мешканців Монастирищенського району». Внесення змін було викликано перерозподілом видатків з резервного фонду на виконання районної програми «Призовна дільниця на 2014-2016 роки» та комплексної програми підтримки учасників АТО і членів їх сімей – жителів Монастирищенського району.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3136-na-sesyi-monastirischenskoyi-rayradi-pdtrimano-zvernennya-deputatv-oblasnoyi-radi-schodo