Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства

27 лютого 2015, 12:04
Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства26 лютого 2015 року відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, яке провела голова комісії Інна Губенко. У роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Першим депутати заслухали звіт про виконання обласного бюджету в 2014 році, який озвучила начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко. За її словами, за звітний період до обласного бюджету надійшло 3 159 841,6 тис. грн., в тому числі: власні та закріплені надходження – 550 453,4 тис. грн. (107,6% до показників розпису на рік), дотації вирівнювання з державного бюджету – 644 481,1 тис. грн. (100%), додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів – 114 422,3 тис. грн. (100%), субвенцій з державного бюджету на виконання загальнодержавних програм – 1 844 219,8 тис. грн. (92,2%) та субвенції з місцевих бюджетів – 6 265 тис. грн. (92,6%).

Також Світлана Бабіченко поінформувала депутатів про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік. Зміни виникли у зв’язку з необхідністю виділення та перерозподілу коштів для реалізації звернень депутатів обласної ради, головних розпорядників коштів обласного бюджету, місцевих органів влади, установ і організацій на погашення кредиторської заборгованості, що склалася станом на 1 січня цього року.

Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинстваУ ході засідання депутати розглянули та підтримали внести на розгляд сесії проекти «Стратегії регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020 року» й Програми соціального і економічного розвитку області на 2015 рік.

Розглянули депутати питання про безоплатну передачу компонентів та препаратів донорської крові закладам охорони здоров’я інших регіонів, Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України. ним, зокрема, передбачено надати дозвіл комунальному закладу «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради» при надходженні заявок від закладів охорони здоров’я з інших регіонів, Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України, передавати протягом поточного року безоплатно компоненти та препарати донорської крові на загальну суму 600 тис. грн.

Звертаючись до депутатів і присутніх представників Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Валентина Коваленко запитала про хід виконання обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю» на 2014-2017 роки, адже під час свого звіту перед громадою почула відгуки про її неефективність. На що директор профільного департаменту Анатолій Ситник заперечив, що на сьогодні програма діє, кошти для надання послуги й закупівлю витратних медикаментів надходять у повному обсязі. Крім того, на сесію вноситься питання виділення субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на оплату послуг в сумі 8 млн. грн.

Також депутати заслухали й обговорили інформацію про виконання ряду обласних програм: цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки; програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2010-2015 роки; програми «Репродуктивне здоров’я» на період до 2015 року; цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки; програми з виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2012-2016 роки.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3149-vdbulos-zasdannya-postynoyi-komsyi-z-pitan-ohoroni-zdorovya-materinstva-ta-ditinstva