На сесії Катеринопільської районної ради депутати внесли зміни до бюджету, розглянули ряд питань та затвердили програму відродження та розвитку козацтва

12 березня 2015, 13:45
На сесії Катеринопільської районної ради депутати внесли зміни до бюджету, розглянули ряд питань та затвердили програму відродження та розвитку козацтва11 березня 2015 року відбулася 31-а сесія районної ради, яку провів голова районної ради Олександр Комаренко.

В її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, депутат обласної ради Людмила Борецька, заступник голови райдержадміністрації Ірина Міненко, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови, громадські активісти Катеринопільського та сусідніх районів.

Перед тим, як розпочати сесію, депутати та запрошені з нагоди 71-ої річниці визволення Катеринопільського району від німецько-фашистських загарбників вшанували пам’ять всіх, хто поклав своє життя за визволення району та всієї України від німецьких окупантів, а також загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Представники влади та ветерани Великої Вітчизняної війни поклали квіти до Монумента Слави.

Водночас з нагоди річниці народження і роковин смерті Пророка української нації вони поклали корзини з квітами до погруддя Т.Г. Шевченка.

Першим питанням порядку денного депутати вирішили розглянути кадрове питання – обрання заступника голови районної ради.

На цю посаду група депутатів запропонувала Олександра Вовкотруба, головного спеціаліста райдержадміністрації, який обраний депутатом районної ради по одномандатному виборчому округу №14 с. Пальчик та донедавна працював першим заступником голови райдержадміністрації.

Під час голосування щодо внесення кандидатури Вовкотруба О.П. до бюлетеня для таємного голосування думки розділились, і таке рішення не прийняли.

На сесії Катеринопільської районної ради депутати внесли зміни до бюджету, розглянули ряд питань та затвердили програму відродження та розвитку козацтваНаступним питанням розглянуто нову редакцію статуту Катеринопільської дитячої музичної школи, який необхідно було привести у відповідність до вимог чинного законодавства. Після заслуховування позицій представників органу управління та директора закладу, депутати підтримали необхідність затвердження нової редакції статуту та прийняли в цілому відповідний проект рішення.

Далі присутні заслухали інформацію про підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку району, звіт про виконання районного бюджету за 2014 рік, а потім внесли зміни до деяких районних програм.

На сесії також розглянули питання щодо стану використання коштів, виділених у 2014 році на виконання районних програм забезпечення пожежної безпеки та профілактики злочинності і затвердження потреби в коштах на їх реалізацію у 2015 році.

Під час розгляду питання організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів, було затверджено відповідну районну програму та уточнено пільгові категорії дітей, які відділ освіти райдержадміністрації буде забезпечувати безоплатним харчуванням.

Депутати районної ради доручили відділу освіти райдержадміністрації затвердити Порядок забезпечення безоплатним харчуванням дітей вказаних пільгових категорій та створити комісію з розгляду питань щодо надання пільг із забезпечення харчуванням вищезазначеної категорії дітей.

З питання внесення змін до рішення районної ради від 13.01.2015 №30-11/VI «Про районний бюджет на 2015 рік» депутати заслухали начальника фінансового управління райдержадміністрації Володимира Коваленка, який наголосив, що за рахунок вільних залишків пропонується збільшити видатки загального фонду на погашення кредиторської заборгованості за 2014 рік та покриття видатків, які не було враховано при формуванні районного бюджету на 2015 рік.

Крім того, він повідомив, що районному бюджету передано субвенцію з обласного на виплату допомоги сім’ям загиблих у АТО – 100 тис. грн., для Катеринопільської центральної районної лікарні – 68 тис. грн., відділу освіти для шкіл району – 70 тис. грн., Катеринопільській селищній раді на покриття кредиторської заборгованості по запобіганню виникнення надзвичайної ситуації на КНС по вул. Петровського та вул. Дружби в сумі 145,5 тис. грн. Також збільшено субвенцію з державного бюджету на виплату субсидій населенню Катеринопільського району для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 6,5 млн. грн.

Минуле і сучасність Катеринопільського району нерозривно пов’язані з унікальною історією українського козацтва, його глибокими культурними, духовними, військовими і господарськими традиціями районну, саме це стало поштовхом для розроблення та затвердження на сесії програми відродження та розвитку козацтва на 2015-2017 роки.

На сесії було також розглянуто та прийнято ще низку рішень з інших питань порядку денного.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3198-na-sesyi-katerinoplskoyi-rayonnoyi-radi-deputati-vnesli-zmni-do-byudzhetu-rozglyanuli-ryad