Секретарі сільських, селищних рад підвищували свою професійну компетентність

19 березня 2015, 15:02
Секретарі сільських, селищних рад підвищували свою професійну компетентністьКороткостроковий тематичний семінар «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» для секретарів сільських, селищних рад проведено в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

За інформацією директора Центру Сергія Демченка, головна мета семінару – надання теоретичних знань, умінь та формування практичних навичок, необхідних секретарям сільських, селищних рад для виконання функціональних обов’язків та забезпечення ефективного управління територіальною громадою.

Відповідно до навчальної програми секретарі сільських, селищних рад обговорили основні завдання місцевого самоврядування у реалізації адміністративної реформи, децентралізації влади та посилення місцевого самоврядування; основні засади кадрової політики в органах місцевого самоврядування; правові аспекти управління державним та комунальним майном; вимоги до ведення погосподарського обліку в сільських, селищних радах; організацію роботи з кадрами та із зверненнями громадян в органах місцевого самоврядування; нормативно-правове регулювання державної реєстрації актів цивільного стану; ознайомились з досвідом організації роботи обласної ради тощо.

У рамках семінару проведені тематичні зустрічі, під час яких секретарі сільських, селищних рад обговорили основні положення нового антикорупційного законодавства України та основні зміни до пенсійного законодавства у 2015 році.

До реалізації програми семінару були залучені керівники структурних підрозділів обласної ради, облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та викладачі вищих навчальних закладів.

Загалом, слід відзначити, що підвищення професійної компетентності секретарів сільських, селищних рад регіону надасть реальну можливість здійснювати ефективне управління територією та реалізовувати державну регіональну політику на селі.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3214-sekretar-slskih-selischnih-rad-pdvischuvali-svoyu-profesynu-kompetentnst