Валентина Коваленко зустрілася із трудовим колективом газети «Черкаський край»

20 березня 2015, 18:36
Валентина Коваленко зустрілася із трудовим колективом газети «Черкаський край»20 березня Валентина Коваленко відвідала газету «Черкаський край». Обласна рада є співзасновником цього комунального видання, тому доля газети небайдужа керівництву області. Голова обласної ради поспілкувалася із журналістами, дізналася, чим «дихає» і чим «живе» газета сьогодні. Принагідно Валентина Коваленко оглянула і нещодавно відреставрований музей Василя Симоненка.

- Хочу подякувати вам усім за оновлення газети. Її читати зараз цікавіше. Тут не просто є об’єктивна інформація, а є і незаангажованість. Мені подобається те, що на шпальтах видання ви піднімаєте гострі теми, подаєте їх об’єктивно, водночас відстоюючи інтереси громади. Вимоги часу диктують вам нові теми: і АТО, і переселенці, і бажання громади контролювати владу, адже революція Гідності ще продовжується. Усе це якісно і оперативно висвітлюється на шпальтах «Черкаського краю». Багато уваги ви приділяєте висвітленню роботи обласної ради і органів місцевого самоврядування, за що вам окрема подяка. «Черкаський край» - газета зі своєю історією і традиціями, тут свого часу працював один з геніїв Черкащини Василь Симоненко, його дух тут відчувається і досі. Тому я бажаю вам не зупинятися на досягнутому, рухатися вперед, розвиватися, а з боку обласної влади обіцяю вам усебічну підтримку, - звернулася Валентина Коваленко до газетярів.

Валентина Коваленко зустрілася із трудовим колективом газети «Черкаський край»Журналісти «Черкаського краю», зі свого боку, поділилися з головою обласної ради своїми проблемами. Переважно вони стосуються фінансів. Адже папір та інші витратні матеріали останнім часом здорожчали в рази. Водночас значно знижується купівельна спроможність населення, яке часто змушене обирати, що купити: газету чи буханець хліба. Вижити в таких складних економічних умовах важко усім, у тому числі, і газетярам, підкреслила головний редактор газети Тетяна Калиновська. Однак роль громадсько-політичної газети в суспільному житті не варто недооцінювати. У віддалених куточках області, де люди так широко не користуються інтернетом, газета часто залишається єдиним джерелом достовірної інформації про те, що відбувається в області. Особливого значення це набуло у наш час, коли йде неоголошена війна.

Працівники газети розповіли голові обласної ради, що окрім основної своєї діяльності займаються ще й просвітницькою діяльністю та волонтерством. Журналіст Ганна Шквар разом із колегою по «Черкаській правді» Петром Жуком відвідують навчальні заклади із лекціями про життя та творчість Василя Симоненка. А журналіст Володимир Лимаренко та комерційний директор видання Валентин Прохоренко проводять для школярів та освітян майстер-класи із курсу виживання під час надзвичайних ситуацій.

Валентина Коваленко зустрілася із трудовим колективом газети «Черкаський край»Поділилися газетярі із Валентиною Коваленко і творчими планами. Так, вони планують активніше висвітлювати життя територіальних громад, розповідати про життя районів з позитивного боку. Адже нині в інформаційному полі спостерігається суцільний шквал негативу. Також у «Черкаському краї» до дня журналіста планують перевидати номер газети, який виходив до 80-річного ювілею Василя Симоненка. У ньому містилися цікаві і унікальні відомості, тож на цей номер газети великий попит серед освітян та поціновувачів творчості митця. Така ідея прийшлася до вподоби голові обласної ради.

Також у рамках візиту до «Черкаського краю» Валентина Коваленко відвідала музей Василя Симоненка. Кошти на реставрацію приміщення і оновлення експозиції обласна рада виділяла до 80-річчя поета. Стислу екскурсію для голови обласної ради провела заступник директора Черкаського обласного краєзнавчого музею Тетяна Кайдалова. Валентина Коваленко зустрілася із трудовим колективом газети «Черкаський край»Валентина Коваленко оглянула нові виставкові стенди із експонатами, що стосуються життя та творчості поета, та оновлений «Робочий кабінет Василя Симоненка». Побаченим голова обласної ради залишилася задоволена: ремонтні роботи виконані якісно, а музей-кімната отримала нове життя.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3223-valentina-kovalenko-zustrlasya-z-trudovim-kolektivom-gazeti-cherkaskiy-kray