Черкащині – високопрофесійні кадри

24 березня 2015, 13:37
Черкащині – високопрофесійні кадриУперше прийняті на службу в органи місцевого самоврядування підвищують нині кваліфікацію за професійною програмою в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Реалізація в регіоні державної політики з підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування в нових політичних умовах спрямована на ефективне впровадження майбутніх реформ. Успіх соціально-економічних перетворень в Україні визначною мірою залежить від професіоналізму посадовців органів державної виконавчої влади всіх рівнів, у т.ч. уперше прийнятих на службу в органи місцевого самоврядування.

Семінар підвищення кваліфікації уперше прийнятих на службу в органи місцевого самоврядування проходить за професійною програмою, затвердженою Нацдержслужбою України і складається із загальної, функціональної та галузевої складових, спрямованих на удосконалення та оновлення теоретичних знань і набуття практичних навичок для професійної діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Програма першої сесії передбачає ознайомлення з нормативними документами, що регламентують проходження служби в органах місцевого самоврядування; обговорення основних положень адміністративно – територіальної реформи в Україні; нового антикорупційного законодавства; змін в податковому законодавстві в розрізі адміністративно-територіальної реформи; інтеграційних процесів України в світовий цивілізаційний простір; проблем децентралізації фінансів; основних засад державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року тощо.

Загальна складова програми передбачає відпрацювання практичних навичок з питань сучасного українського правопису, культури ділового листування, психологічних аспектів ділового спілкування, формування корпоративної культури, використання інформаційно-пошукових систем в законодавстві України.

Реалізовують програму семінару керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, обласної ради, представники управління державної служби Головдержслужби України в Черкаській області, представники вищих навчальних закладів.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3230-cherkaschin-visokoprofesyn-kadri