У Черкасах відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво»

25 березня 2015, 13:10
У Черкасах відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво»Представники обласної влади, духовенство, працівники культури, освіти, архітектори, бізнес-еліта, талановита молодь, волонтери і бійці АТО зібралися 24 березня у обласній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка. Тут проводили інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво». Співорганізатором заходу була волонтерка, представниця міжнародного руху «За Україну, її славу і волю» Людмила Турган. У заході взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, Митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ КП Владика Іоан.

В рамках заходу обговорили проекти, запропоновані для розгляду з метою будівництва в місті Черкаси Храму Святого архистратига Божого Михаїла Черкаської єпархії Української православної церкви Київського патріархату. У Черкасах відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво»Цей храм заплановано збудувати на Дніпровських кручах, при в\'їзді в місто Черкаси з сторони дамби, щоб він став духовним мистецько-історичним Центром, символом-візитівкою нашого рідного міста.

Окрім обговорення проектів будівництва церкви, під час заходу у бібліотеці відбулася виставка дитячих творчих робіт Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, арт-студії «Глорія» при Черкаському міському Будинку культури ім. Івана Кулика, зразкової художньої студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки», Черкаського міського Центру дитячої та юнацької творчості. Також свої роботи на огляд виставила майстер художньої вишивки Тетяна Волочай.
У Черкасах відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво»Крім цього, під час заходу відбулася зустріч із учасниками АТО та концерт вихованців Черкаської музичної школи №2.

Активні учасники заходу отримали нагороди і подарунки від митрополита Іоана і спонсорів. Керівництво області дало високу оцінку проведеному заходу і його головній меті – обговоренню проектів майбутнього храму. Зокрема, Валентина Коваленко зазначила:

- Хочеться подякувати Владиці і святійшим отцям, які незмінно і невпинно проводять свою духовну лінію, благословляють бійців, а також дбають про наше духовне осердя. Керівництво держави нині ставить завдання із побудови фортифікаційних споруд, щоб не допустити агресора в інші області. У Черкасах відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво» Але не менш важливими вважаю оці фортифікаційні споруди духовні. Духовні храми потрібно будувати і в себе, внутрішньо, аби не допустити внутрішнього ворога: розбрату, зрад. Ця ідея, щоб побудувати храм архистратига Михаїла прекрасна, дуже на часі. І я думаю, що кожен докладе свої зусилля, і внесе якусь часточку – і духовну, і фінансову, щоб оцей храм все-таки був побудований і став нам оберегом і тією духовною фортифікаційною спорудою нашої Черкаської області.

У Черкасах відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво»Владика Іоан зауважив, що думки та побажання учасників обговорення проекту церкви будуть враховані. А остаточний вибір робочого проекту він затвердить за порадою та з благословення Святійшого Патріарха Філарета.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3236-u-cherkasah-vdbuvsya-nformacyno-blagodyniy-zahd-velikodnye-divo