Обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів – навчально-практичний осередок для посадових осіб органів місцевого самоврядування та державних службовців

03 квітня 2015, 13:52
Обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів – навчально-практичний осередок для посадових осіб органів місцевого самоврядування та державних службовцівУ Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулось засідання навчально-методичної ради, учасники якого обговорили роль і місце Центру в ефективному впровадженні реформ місцевого самоврядування та організацію підвищення кваліфікації державних службовців у рамках ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у 2015 році.

Під час доповіді начальник навчально-методичного відділу Світлана Серватинська поінформувала, що з метою підвищення обізнаності державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування у питаннях реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні Центром проведені інформаційно-роз’яснювальні заходи із зазначених питань. До робочих навчальних програм семінарів підвищення кваліфікації включено проведення «круглих столів» з питань децентралізації державної влади та реформування місцевого самоврядування в Україні. Протягом 2014 року в обговоренні проблематики взяли участь 1 205 посадових осіб місцевих органів влади.

В.о. начальника управляння державної служби Головдержслужби України в Черкаській області Любов Задорожня відзначила, що щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» проводиться Національним агентством України з питань державної служби відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». Метою проведення Конкурсу є підвищення професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, зростання її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців. Конкурс проводиться у три тури в номінаціях «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст». Під час обговорення зазначеного питання, члени навчально-методичної ради внесли пропозицію щодо проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» на базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, де створено для цього всі умови – відповідний аудиторний фонд, сучасна комп’ютерна лабораторія, клас публічного виступу та навчальна телевізійна студія.

За результатами обговорення питань порядку денного члени навчально-методичної ради Центру ухвалили відповідні рішення.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3262-oblasniy-centr-perepdgotovki-ta-pdvischennya-kvalfkacyi-kadrv-navchalno-praktichniy-oseredok