Духовно-моральне виховання підростаючого покоління – основа сильної і здорової нації

16 квітня 2015, 18:55
Духовно-моральне виховання підростаючого покоління – основа сильної і здорової нації16 квітня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко взяла участь у роботі всеукраїнської науково-практичної конференції «Християнські цінності як складова духовно-морального виховання громадянина України», що пройшла за ініціативи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників обласної ради.

В обговоренні проблематики конференції взяли участь митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан, директор Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» Дар’я Новікова, декан гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» Василь Жуковський, представники Національної академії педагогічних наук України, відділів освіти, директори та педагоги шкіл районів Черкащини.

Духовно-моральне виховання підростаючого покоління – основа сильної і здорової нації– Ця проблема, що сьогодні буде обговорена під час конференції, надзвичайно важлива в контексті нашого сьогодення. Адже здійснення морально-етичного, духовного виховання підростаючого покоління є своєрідним цілющим джерелом, з якого черпається енергія й наснага для кожної людини та має починатись будь-яке виховання свідомої, духовно зрілої і самодостатньої особистості… І ми бачимо, що ми нарешті повернулись до свого духовного коріння, до своїх родовідних начал, завдяки чому ми сьогодні виграємо у війні. Виграємо, у першу чергу, духовно-патріотично, адже у нас є те моральне й духовне розуміння, чого не вистачає нашим ворогам, – наголосила Валентина Коваленко, звертаючись до учасників заходу.

Виступаючі також відзначали, що питання викладання цього предмету є дуже необхідним та має бути високопрофесійним, а педагог сам повинен бути високоморальним і духовно багатим. У ході обговорення було представлено навчальні та методичні розробки Острозької академії щодо впровадження та викладання предметів духовно-морального спрямування в Україні, ознайомлено присутніх із діяльністю Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» тощо.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3284-duhovno-moralne-vihovannya-pdrostayuchogo-pokolnnya-osnova-silnoyi-zdorovoyi-nacyi