Члени постійної комісії обласної ради внесли ряд суттєвих пропозицій до рішень з питань порядку денного сесії

21 квітня 2015, 18:07
Члени постійної комісії обласної ради внесли ряд суттєвих пропозицій до рішень з питань порядку денного сесії21 квітня 2015 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту. Відкрив і вів засідання її голова Юрій Лега.

Участь у роботі комісії взяла голова обласної ради Валентина Коваленко.

Спочатку комісія розглянула і погодилася із запропонованими змінами до рішення обласної ради від 21.01.2015 №36-1 «Про обласний бюджет на 2015 рік», з якими присутніх ознайомила начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко.

Як проінформувала посадовець присутніх, ці зміни викликані змінами в законодавстві та перерозподілом коштів головними розпорядниками, зокрема, щодо субвенцій з Державного бюджету, видатків обласного бюджету за рахунок резерву та за рахунок вільного залишку тощо.Члени постійної комісії обласної ради внесли ряд суттєвих пропозицій до рішень з питань порядку денного сесії

У ході обговорення члени комісії запропонували внести до проекту рішення питання про виділення певних коштів на ремонт даху обласного краєзнавчого музею, на допомогу сім’ї журналіста, активного члена Майдану і Революції Гідності Сергієнка з Корсунь-Шевченківського, обласному театру ляльок на проведення Всеукраїнського фестивалю з нагоди 50-річчя його створення та інше.

Потім комісія розглянула пропозиції щодо внесення змін до обласної цільової програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду на 2011-2015 роки та до рішення обласної ради від 17.08.2004 №17-8/IV «Про обласну премію імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості», зокрема, щодо складу комісії з її присудження. Після ознайомлення із змінами, члени комісії запропонували до складу комісії з присудження премії внести представника обласної ради депутата Любов Величко, директора обласного театру ляльок.

Серед наступних питань порядку денного комісії, що викликали активне обговорення, це розгляд проектів обласних програм соціального розвитку навчально-матеріальної бази, гуртожитків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та поліпшення умов навчання та проживання студентів на 2015-2019 роки; обласної програми розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року.Члени постійної комісії обласної ради внесли ряд суттєвих пропозицій до рішень з питань порядку денного сесії

Депутати також розглянули і прийняли до відома звіти про виконання низки рішень обласної ради щодо ряду обласних програм, дія яких закінчилася, а також погодилися з пропозицією управління у справах сім’ї, молоді та спорту щодо припинення дії програми розвитку хортингу, яка не має фінансування і фактично діє лише на папері.

На завершення роботи члени комісії розглянули ряд листів: директора медичного коледжу, депутата обласної ради Інни Губенко щодо повторного ліцензування закладу, Черкаської міської ради щодо передачі археологічної музейної колекції Михайла Сиволапа.

Питання щодо створення громадських колегій (регіональних комісій) з питань захисту суспільної моралі було відкладено для детальнішого вивчення.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3293-chleni-postynoyi-komsyi-oblasnoyi-radi-vnesli-ryad-suttyevih-propozicy-do-rshen-z-pitan