Депутати профільної постійної комісії розглянули бюджетні питання

21 квітня 2015, 20:10
Депутати профільної постійної комісії розглянули бюджетні питання21 квітня 2015 року відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів, що очолює Станіслав Овчаренко. У роботі комісії взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

Першим питанням порядку денного депутати заслухали інформацію про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік. За словами директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко, останні викликані змінами у частині міжбюджетних трансфертів з державного та місцевих бюджетів, перерозподілом призначень у межах затверджених видатків по головних розпорядниках коштів тощо.

Зокрема, розподіляються кошти освітньої субвенції з державного бюджету місцевим: 1 436,0 тис. грн. спрямовується для капітального ремонту котелень у Михайлівській та Бабанській спеціалізованих школах-інтернатах обласної ради; збільшуються видатки на оплату комунальних послуг та розрахунки за енергоносії для загальноосвітніх шкіл-інтернатів, загальноосвітніх санаторних шкіл-інтернатів на суму 1 027,2 тис. грн. та для спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, шкіл та інших закладів освіти для дітей з вадами у фізичному чи розумовому розвитку на суму 1 920,7 тис. грн.

Зарезервовані кошти субвенції з державного місцевим бюджетам на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл (що до 2015 року отримували підтримку із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності) у сумі 400,0 тис. грн. перерозподіляються для надання субвенції бюджету м. Черкаси 200,0 тис. грн. на утримання ДЮСШ «Надія» та бюджету м. Сміла 200,0 тис. грн. на утримання ДЮСШ «Локомотив». Також перерозподіляються видатки на комунальні послуги та енергоносії за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим у сумі 20,0 тис. грн. на придбання профі-тестів для визначення наркотичних речовин для КЗ «Черкаський обласний наркологічний диспансер».

Депутати профільної постійної комісії розглянули бюджетні питанняЗмінами у частині міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному передбачені субвенції: у сумі 309,436 тис. грн. із міського бюджету м. Черкас на виконання інвестиційних проектів (спрямовується на погашення кредиторської заборгованості по окремих об’єктах, що склалася станом на 1 січня цього року); у сумі 115,2 тис. грн. з Чорнобаївського районного бюджету (утилізація відходів).

Відповідно до звернень від головних розпорядників коштів обласного бюджету здійснюється перерозподіл призначень. Так спрямовується субвенція місцевим бюджетам у сумі 200,0 тис. грн. на виконання програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки; 475,2 тис. грн. субвенції спрямовується Смілянському міському бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації для полігону твердих побутових відходів у м. Сміла тощо. Збільшуються бюджетні асигнування на суму 400 тис. грн. для надання субвенції містам та районам на виплату одноразової матеріальної допомоги одному з членів сім\'ї загиблого в ході проведення антитерористичної операції в східних регіонах України у розмірі 50,0 тис. грн. 890,0 тис. грн. виділяється на розширення Центру реабілітації учасників АТО КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни» обласної ради (облаштування кімнати для спелеотерапії та завершення капітального ремонту приміщень терапевтичного відділення №3). Збільшуються видатки на суму 96,2 тис. грн. на ремонт приміщень диспетчерської служби Черкаської станції швидкої медичної допомоги КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР», налаштування та сервісне обслуговування GPS-навігації та 93,8 тис. грн. на придбання обладнання та меблів для облаштування диспетчерської служби.

Спрямовуються кошти у сумі 139,7 тис. грн. на створення на базі Черкаського обласного контактного центру безкоштовної телефонної лінії для надання консультаційної допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх родин та створення окремого сектору юридично-психологічного забезпечення, який буде забезпечувати супровід цієї лінії.

Відповідно до звернень депутатів Черкаської обласної ради вносяться зміни та доповнення до розподілу вільного залишку бюджетних коштів. Заплановані видатки на проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в сумі 53,541 тис. грн. спрямовуються на оплату виконаних у минулому році робіт по окремих об’єктах.

Під час роботи комісії депутати заслухали хід виконання Стратегії розвитку області до 2015 року та обласних програм «Будуємо нову Черкащину» на 2011-2015 роки й економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2014 рік.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3294-deputati-proflnoyi-postynoyi-komsyi-rozglyanuli-byudzhetn-pitannya