Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання

22 квітня 2015, 21:18
Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання
22 квітня 2015 року проведено сесію Золотоніської районної ради, яку відкрив і вів її голова Валерій Саранча.

У роботі сесії участь взяла голова обласної ради Валентина Коваленко, народний депутат України сьомого скликання Леонід Даценко, депутати обласної ради Віталій Полях, Олександр Лошков, голова райдержадміністрації Олександр Лісовий, представники засобів масової інформації.

Сесія розпочалася дещо бурхливо – слова виступити перед депутатами попросили члени ОСТ «Славутич», щоб виголосити про тиск з боку певних структур та перешкоджання їхній діяльності. Це додало деякої емоційності, адже члени товариства окремі претензії висловлювали голові ради. Щоб пригасити емоції, Валерій Саранча поставив питання щодо надання слова представникам товариства на голосування, однак обранці такої згоди не надали. Крім того, один з представників громадськості заявив, що міські волонтери і учасники АТО в брудні ігри щодо роботи голови районної ради брати не будуть. Після цього депутати приступили до розгляду питань порядку денного.
Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання
До нього було внесено десять питань, однак головним серед них був звіт про роботу голови районної ради Валерія Саранчі за рік з часу обрання на цю посаду.

Виступаючи перед депутатами і присутніми, Валерій Петрович зауважив, що його звіт було опубліковано в засобах масової інформації, обговорено на засіданнях постійних комісій і президії. Враховуючи присутність на сесії представників окремих громад, він може ще раз оголосити про виконану депутатським корпусом районної ради і ним роботу за минулий 2014 рік, якщо в цьому є потреба. Та ця його пропозиція була відхилена.

Підбиваючи підсумки, Валерій Саранча наголосив, що йому вдалося з депутатського корпусу районної ради сформувати єдину фракцію – це фракцію патріотів Золотоніського району, і він сподівається й надалі на конструктивну роботу депутатів і всіх жителів району задля подальшого розвитку Золотоніщини.
Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання
Після виступу окремі депутати взяли слово для обговорення, внесли низку пропозицій і підтримали звіт голови.

Слово для виступу взяла і голова обласної ради Валентина Коваленко. Зокрема, вона подякувала депутатам за розуміння і підтримку дій голови впродовж року і нагадала, що жодній владі не доводилося працювати в таких важких умовах. Це – війна, це – смерті і поранені, це – переселенці. Попри те, що переживаємо зовнішню агресію, ми маємо пережити внутрішні негаразди.

– Все ж таки, ми стоїмо на тому, щоб об’єднуватися, бо ворог чекає, щоб вибухнуло зсередини, щоб це ослабило нас, – зауважила голова обласної ради. – Знаю, що Валерію Саранчі, щоб забезпечити життєдіяльність району, громади, доводилося іноді перебирати на себе повноваження голови райдержадміністрації, якого у вас не було довгий час. Та він продемонстрував, що інтереси жителів району для нього - найголовніше. Тому я вірю в його патріотизм, в його чесність і порядність.
Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання
Валентина Коваленко наголосила, що до влади нині особливі вимоги, і що смерть Небесної сотні і тих хлопців, що загинули в АТО, не дають владі оступитися.

Вона побажала депутатам районної ради і голові подальших успіхів у роботі, єдності і взаєморозуміння у цей складний для держави час.

Потім депутати розглянули інші питання порядку денного.

Про внесення змін до районного бюджету проінформувала членів постійних комісій начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Носенко. У своєму виступі Олена Іванівна розповіла присутнім про цільові субвенції, які надійшли з місцевих бюджетів та про проведений перерозподіл бюджетних призначень відповідно до клопотань поданих розпорядниками коштів.
Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання
Крім того, депутати районної ради внесли зміни та доповнення до окремих районних програм, питань регулювання земельних відносин і управління об’єктами комунальної власності. Зокрема, було надано згоду на прийняття до спільної власності територіальних громад сіл району лінійної амбулаторії ст. Золотоноша Одеської залізниці, хоч для її утримання кошти поки що не виділено.

Розглянувши у різному ряд питань, сесія завершила роботу.

Після пленарного засідання голова обласної ради зустрілася з членами товариства «Славутич», вислухала їх думки з приводу конфліктної ситуації і повідомила, що готова об’єктивно розглянути та вирішити проблему.

Потім Валентина Коваленко разом з головою районної ради Валерієм Саранчею відвідали будівництво першої на Золотоніщині української православної церкви Київського патріархату.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3299-deputati-zolotonskoyi-rayonnoyi-radi-zasluhali-zvt-golovi-ta-rozglyanula-nsh-pitannya