Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення

23 квітня 2015, 17:13
Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення23 квітня 2015 року відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань праці та соціального захисту населення під головуванням Наталії Горбенко. У роботі засідання взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

У ході своєї роботи члени комісії розглянули проект змін до обласного бюджету на 2015 рік та підтримали пропозицію внести питання на розгляд чергової сесії.

Під час засідання постійної комісії обговорили запропоновані зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки та заслухали інформацію про хід виконання заходів цієї програми. На сьогодні в області діють 27 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), 7 з яких діють у містах та 20 – у сільській місцевості. Загальна чисельність виявлених осіб, які потребували соціального обслуговування становить 68 911 осіб. В області проживає 220 тис. громадян у віці 65 років і старше, терцентрами обслуговується 31% зазначеної категорії осіб. При територіальних центрах функціонують 105 структурних підрозділів: 30 відділень соціальної допомоги вдома; 27 відділень соціально-побутової адаптації, на базі яких створені мультидисциплінарні команди, які надають соціально-медичні, психологічні, юридичні, транспортні, перукарські та інші послуги. У системі соціального захисту населення функціонує 14 стаціонарних установ на 2300 ліжко-місць.

Протягом звітного періоду забезпечено слуховими апаратами 186 осіб на суму 391,3 тис. грн.; зубопротезуванням – 616 осіб на суму 486,85 тис. грн.; за кошти державного та місцевого бюджетів забезпечено електрокардіостимуляторами 20 осіб на суму 252,88 тис. грн.

Протягом 2014 року скористалися послугами Черкаської обласної служби зайнятості та отримали статус безробітного 2283 особи з обмеженими фізичними можливостями, працевлаштовані – 585 осіб, допомогу по безробіттю отримували 1 982 особи (86,8%).

За звітний період було оплачено навчання 24 особам з обмеженими фізичними можливостями, професійне навчання проходили 247 осіб, працевлаштовані після проходження профнавчання 225 осіб.

В області функціонує 21 професійно-технічний навчальний заклад, де здобувають робітничу професію 8850 осіб. Серед них 105 дітей-інвалідів, для яких створено належні умови для навчання і проживання. З метою пропаганди здорового способу життя, залучення до занять фізичною культурою і спортом категорійних громадян в містах та районах протягом року проведено щорічну обласну спартакіаду «Повір у себе» серед дітей-інвалідів, змагання «Спортивна родина» серед сімей, які виховують дітей-інвалідів, а також спортивні змагання з шашок, дартсу, веселі естафети тощо.

Також члени комісії обговорили запропонований проект рішення про обласну комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки.

Як зауважила Валентина Коваленко, на сьогодні затвердження такої програми є дуже актуальним і першочерговим для влади, адже бійці-добровольці, призовники й демобілізовані військовослужбовці потребують особливої уваги до їхніх проблем і потреб. Зокрема, програмою передбачена реалізація комплексу заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціально-психологічної підтримки та медичної допомоги учасникам АТО і членам їхніх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, а також створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих та учасників АТО, увічнення пам’яті загиблих героїв.

На засіданні постійної комісії були розглянуті й інші профільні питання.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3302-vdbulosya-zasdannya-postynoyi-komsyi-oblasnoyi-radi-z-pitan-prac-ta-socalnogo-zahistu