КП «Агентство розвитку Черкащини ЧОР» сприяє розвитку енергонезалежності області

12 травня 2015, 20:38
КП «Агентство розвитку Черкащини ЧОР» сприяє розвитку енергонезалежності областіУ рамках діяльності комунального підприємства «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради» щодо покращення інвестиційного клімату Черкащини та залучення інвестицій відбулась робоча зустріч керівника Агентства Анатолія Хмільківського та голови Смілянської райдержадміністрації Андрія Колесника за участі керівників профільних підрозділів РДА. Під час зустрічі було обговорено першочергові кроки щодо впровадження енергоефективних технологій у районі, зокрема, щодо необхідності відходу від енергозалежності та монополізації ринку надання тепло- та електропослуг на Смілянщині та регіоні в цілому.

Анатолій Хмільківський та Андрій Колесник висловили готовність відстоювати права внутрішнього виробника у сфері деревообробки із наданням таким підприємствам пріоритетності під час реалізації необробленої деревини лісовими господарствами Черкащини.
– Наразі, на тлі загальнодержавної позиції заміщення газу альтернативними видами палива, вкрай доцільно працювати із внутрішніми переробниками деревини, які зможуть постачати відходи для виготовлення пелет та брикетів, – зауважив Андрій Валерійович.

КП «Агентство розвитку Черкащини ЧОР» сприяє розвитку енергонезалежності областіПід час зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю, а найближчим часом експертна група КП «Агентства розвитку Черкащини ЧОР» відвідає соціальні об’єкти комунальної власності Смілянщини, щоб визначити стратегію залучення району до програми підвищення енергоефективності та участі у конкурсі проектів Фонду регіонального розвитку Черкаської області.

«На сьогодні ми тісно співпрацюємо із Європейським інвестиційним банком, зокрема в рамках програми Муніципальної підтримки, тож є можливість залучення цільових коштів під державні гарантії для модернізації об’єктів державної та комунальної власності. Мені дуже приємно, що зараз до влади на місцях приходять люди, які тверезо мислять і чітко усвідомлюють необхідність відходу від застарілого типу мислення. Переконаний, що саме зараз ми маємо всі шанси спільно з районною владою, залучивши кошти Європейських партнерів, модернізувати соціально важливі об’єкти Черкащини, запровадивши європейські стандарти надання послуг», – наголосив керівник КП «Агентства розвитку Черкащини ЧОР».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3346-kp-agentstvo-rozvitku-cherkaschini-chor-spriyaye-rozvitku-energonezalezhnost-oblast