Позиція журналістів має бути державницькою і проукраїнською, сказала Валентина Коваленко, вітаючи учасників Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну»

21 травня 2015, 13:14
Позиція журналістів має бути державницькою і проукраїнською, сказала Валентина Коваленко, вітаючи учасників Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну»20 травня 2015 року у приміщенні академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка проведено урочисте відкриття фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну», що його ініціювала ОДТРК «Рось» на своїй базі. Цю пропозицію підтримали Державний комітет телебачення і радіомовлення України, облдержадміністрація і обласна рада. Більше ста працівників телерадіокомпаній України приїхали для участі у цьому престижному для журналістів заході.

Позиція журналістів має бути державницькою і проукраїнською, сказала Валентина Коваленко, вітаючи учасників Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну»Привітати гостей, учасників та організаторів фестивалю завітали голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Звертаючись до присутніх, Валентина Михайлівна зазначила, що часто вживається термін «гібридна війна». Війна, що її веде Путін проти України, дійсно гібридна, бо крім зброї, це ще й інформаційна війна. І це не дивно, адже інформаційна політика Росії до України формувалася століттями. Виходячи з цього, саме журналісти, телевізійники і радійники, режисери і оператори особливо зараз мають формувати у наших громадян, в суспільства в цілому чистий зір і чистий слух, адже часто люди не можуть розібрати, де правда, а де брехня.

Позиція журналістів має бути державницькою і проукраїнською, сказала Валентина Коваленко, вітаючи учасників Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну»– Ви маєте мати українську групу крові, щоб бути основним донором нашого українського простору. Від вас залежатиме, як молодь сприйматиме нашу Україну. Ви маєте стояти на позиції бекетного, це значить сторожового, захисника, – наголосила у виступі голова обласної ради.

Валентина Коваленко подякувала всім, хто у своїй діяльності звертає погляди до того, хто завжди уособлював собою країну та її народ – до Кобзаря, який поставив на сторожі своїх нащадків своє Слово і закликав єднатися, бути сильними духом, жити та творити власну долю – долю своєї держави.

Позиція журналістів має бути державницькою і проукраїнською, сказала Валентина Коваленко, вітаючи учасників Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну»В ході урочистостей зі сцени до присутніх зверталися численні партнери фестивалю, почесні гості. Серед них, народний депутат України Микола Томенко як голова оргкомітету Всеукраїнського фестивалю, голова Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко, перший заступник голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, міський голова Сергій Одарич, екс-міністр Міністерства у справах преси та інформації України, народний депутат України 3-го скликання Михайло Онуфрійчук, колишні голови облдержадміністрації Анатолій Даниленко та Олександр Черевко.

Вони підкреслювали, що організатори вдало обрали головну тему фестивалю та висловили переконання, що цей захід сприятиме єднанню України, додасть снаги журналістам та ще більшого натхнення в реалізації свого високого покликання.

Позиція журналістів має бути державницькою і проукраїнською, сказала Валентина Коваленко, вітаючи учасників Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Кобзар єднає Україну»Програма фестивалю розрахована на декілька днів. Його головна мета – згуртувати журналістську спільноту задля протидії інформаційній проросійській агресії. На розгляд журі представлено більше п’ятдесяти телевізійних і понад сорок радійних програм із різних куточків України, в тому числі і ОДТРК Донецької та Луганської областей, що відновили свою роботу. Кращі з них згодом буде продемонстровано в телеефірі та передачах радіо.

Генеральний директор ОДТРК «Рось» Михайло Калініченко, виступаючи із заключним словом, подякував всім спонсорам і партнерам за сприяння в організації фестивалю, а щодо оцінки поданих до розгляду журі програм, зауважив, що всі вони – виплеск журналістської совісті.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3376-pozicya-zhurnalstv-maye-buti-derzhavnickoyu-proukrayinskoyu-skazala-valentina-kovalenko