«Ніхто не змусить мене припинити відстоювати інтереси громади», – Валентина Коваленко

25 травня 2015, 18:31
«Ніхто не змусить мене припинити відстоювати інтереси громади», – Валентина Коваленко25 травня голова обласної ради Валентина Коваленко провела прес-конференцію для черкаських та всеукраїнських ЗМІ. Як вона повідомила журналістам – головною метою прес-конференції є спростування недостовірної інформації, розповсюдженої минулого тижня у низці всеукраїнських ЗМІ. Зокрема, там зазначалося, що голова облради нібито видала розпорядження, щоб переселенців зі Сходу та Криму відправляли у зону АТО.

За словами Валентини Михайлівни, ця інформація не лише не відповідає дійсності, а й не відповідає здоровому глузду. Адже такого розпорядження не існує, більше того, в голови обласної ради немає повноважень видавати розпорядження чи приймати рішення подібного змісту. Як пояснила Валентина Коваленко, недобросовісні медійники використали відео з наради піврічної давнини, перемонтувавши його і викрививши зміст слів Валентини Коваленко таким чином, щоб усе виглядало так, нібито на Черкащині погано ставляться до переселенців.

«Ніхто не змусить мене припинити відстоювати інтереси громади», – Валентина Коваленко – Ця інформація завдала шкоди не лише моїй діловій репутації. Адже на ці неправдиві повідомлення встигли відреагувати кілька високопосадовців зі столиці, коментуючи мої нібито неправомірні і недостойні дії, яких насправді я не робила. Ця інформація шкідлива також і тим, що розхитує ситуацію всередині країни і дає потрібний матеріал для російської пропаганди. Тож я вимагатиму спростування цих неправдивих інформаційних повідомлень, – підкреслила Валентина Коваленко.

Таку інформаційну атаку на неї голова обласної ради вважає помстою за свою принципову позицію. Адже останнім часом вона провела низку зустрічей і круглих столів, покликаних розібратися у корупційних схемах, які діють у сфері земельних відносин на Черкащині. Тим самим, вважає Валентина Коваленко, вона зачепила за живе декого з земельних олігархів. Але ніякі провокації не змусять її змінити думку і перестати відстоювати інтереси громади, заявила Валентина Михайлівна.

«Ніхто не змусить мене припинити відстоювати інтереси громади», – Валентина КоваленкоЩодо підтримки переселенців, то на Черкащині вона – чи не найкраща в усій Україні. Для співпраці з переселенцями був створений обласний контактний центр. Нині в нашій області перебуває близько 13 тисяч вимушено переміщених осіб. Їм усім надається одноразова грошова допомога з обласного бюджету, призначається щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання, надається допомога із працевлаштування. З питань працевлаштування до обласного центру зайнятості звернулось 1819 осіб, із них 877 особам було призначено виплату допомоги по безробіттю, 370 осіб було працевлаштовано.

Дітям, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, постійно надається допомога щодо соціального захисту, здобуття освіти в навчальних закладах, медичної допомоги в закладах охорони здоров\'я області.

Місцевими органами виконавчої влади постійно надається допомога для переселенців, які перебувають у регіоні. Обласною організацією товариства Червоного Хреста надана матеріальна допомога 2821 особі на суму 624 692 гри. Органами виконавчої влади з місцевих бюджетів видано переселенцям 233 296 грн. одноразової матеріальної допомоги.

«Ніхто не змусить мене припинити відстоювати інтереси громади», – Валентина КоваленкоТакож під час прес-конференції Валентина Коваленко відповіла на запитання журналістів. Зокрема, вона висловила свою позицію щодо будівництва пташників у Черкаському районі. Днями вона зустрічалася із жителями Мошен і Яснозір’я. За словами Валентини Михайлівни, люди хочуть, щоб інвестор враховував думку громади і дотримувався чинного законодавства. На думку Валентини Коваленко, інвестор має діяти прозоро і йти на контакт з селянами.

Відповідаючи на питання щодо можливого об’єднання Черкаського національного університету і Черкаського державного технологічного університету, Валентина Коваленко зазначила, що про такі чутки їй відомо, натомість офіційної інформації щодо можливого об’єднання двох вишів їй не надходило. Що ж до її особистої думки, то злиття ЧНУ і ЧДТУ є недоцільним, адже це навчальні заклади різної направленості.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3388-nhto-ne-zmusit-mene-pripiniti-vdstoyuvati-nteresi-gromadi-valentina-kovalenko