На Черкащині нагородили переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та учнів-членів Малої академії наук

26 травня 2015, 17:57
На Черкащині нагородили переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та учнів-членів Малої академії наук26 травня 2015 року в сесійній залі Будинку рад, за участю голови обласної ради Валентини Коваленко та заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля, відбулась зустріч із переможцями Всеукраїнських олімпіад та учнями-членами Малої академії наук.

Участь школярів Черкащини у Всеукраїнських предметних олімпіадах і конкурсах сприяє їх залученню до творчого самовдосконалення і цього року наші учні показали визначні успіхи, якими варто пишатися.

На Черкащині нагородили переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та учнів-членів Малої академії наукЗокрема, у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 80 учнів із 8 районів і 6 міст області, 37 учнів (46,3%) із них стали переможцями. Особливо себе відзначили учні – учасники цьогорічного фінального етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН: зі 41 учасника 26 – здобули перемогу. 63% переможців – найвищий показник за всю історію діяльності Малої академії наук.

Поздоровляючи юних черкащан, голова обласної ради Валентина Коваленко зауважила, що сьогоднішні переможці олімпіад та інтелектуальних конкурсів своїми здобутками вкотре підтверджують, що українці – науково-творча й інтелектуальна нація, яка має свій «золотий фонд» – людський капітал, який дуже наразі ціниться в Європі.

На Черкащині нагородили переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та учнів-членів Малої академії наук– Я дуже вдячна педагогам, адже знаю наскільки це важка, кропітка, але дуже почесна місія – формувати таланти. Шановні колеги, у цей складний час війни, час реформ саме ви стоїте на варті формування найціннішого – нашої нації з цього молодого пагілля. Спасибі вам за це!.. Спасибі вам за ці успіхи, якими ви вкотре продемонстрували, що духовний Шевченків край є не тільки стрижнем національного об’єднання, але демонструє потужний інтелектуальний потенціал нашої країни, – наголосила Валентина Коваленко.

Голова обласної ради також закликала молодь підтримати свою країну й не залишати її у цей непростий час, закликала допомогти власними знаннями її розбудувати, адже саме від них залежить майбутнє України і яким воно буде.

Зі словами подяки та привітань до присутніх звернувся заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, який подякував батькам та вчителям, які виховали й навчили гідних громадян України, а нині мають пишатися ними, як і вся Черкащина пишається своїми юними земляками.На Черкащині нагородили переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та учнів-членів Малої академії наук

Опісля Валентина Коваленко та Віталій Коваль вручили подарунки переможцям Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Зі словами вдячності за допомогу й підтримку виступили також учні-переможці. Вони, зокрема, щиро подякували батькам, вчителям і наставникам за підтримку, допомогу і віру в їхні можливості.

В памʼять про урочисту мить присутні зробили спільне фото.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3390-na-cherkaschin-nagorodili-peremozhcv-vseukrayinskih-predmetnih-olmpad-ta-uchnv-chlenv-maloyi