Депутати обласної ради обговорили питання майбутньої сесії

27 травня 2015, 13:19
Депутати обласної ради обговорили питання майбутньої сесіїПеред позачерговою сесією обласної ради, яка призначена на 28 травня, депутати зібралися, щоб обговорити питання, які будуть виноситися на розгляд.

Члени постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів заслухали інформацію щодо перспективних планів об’єднання територіальних громад. З цього питання виступив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сас.

За його словами, перспективні плани – це лише перший крок у напрямку майбутньої реформи. Він підкреслив, що об’єднання територіальних громад ні в якому разі не буде примусовим і відбуватиметься тільки з їхньої згоди.

У обговоренні взяла участь і голова обласної ради Валентина Коваленко. За її словами, багато селян ще не готові до проведення такої реформи і виступають категорично проти об’єднання, про що свідчать письмові та усні звернення черкащан до голови облради.

Окрім цього, депутати обласної ради заслухали інформацію про зміни, які планується внести до обласного бюджету. З цього питання доповіла начальник департаменту фінансів ОДА Наталя Кравченко. За її словами, зміни необхідно здійснити в частині міжбюджетних трансфертів і перерозподілити бюджетні призначення. Серед іншого, передбачено збільшення видатків на реалізацію проекту «Створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів» за рахунок надходження коштів в рамках програм допомоги Європейського Союзу. Також передбачаються кошти на добудову школи у с.Родниківка Уманського району, та інші зміни до бюджету.

Цього ж дня відбулось засідання постійної комісії з питань з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, яку провела її голова Інна Губенко.

У ході роботи депутати обговорили запропоновані зміни до обласного бюджету на поточний рік та розглянули питання про передачу виробів медичного призначення. Останнє стосується безоплатної передачі на баланс Уманської міської лікарні №3 тест-систем імуноферментних для виявлення антитіл до вірусу імунодефіциту людини та поверхневого антигену вірусу гепатиту В, придбаних комунальним закладом «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради за рахунок коштів медичної субвенції з обласного бюджету, передбачених при формуванні бюджету на 2015 рік, в тому числі і для потреб лабораторії Уманської міської лікарні №3, що проводить відповідні дослідження населення Уманського та прилягаючого до нього районів («куща»).

Під час засідань депутати розглянули й інші профільні питання роботи постійних комісій.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3394-deputati-oblasnoyi-radi-obgovorili-pitannya-maybutnoyi-sesyi